Festival DAO YAH 2017
3. feb
V zraku · dan za

V začetku februarja se bo Cankarjev dom z dogodkom DAO YAH znova za tri dni spremenil v hram zdravja. Prireditev, ki temelji na širjenju znanja tradicionalne kitajske medicine, indijske (ajurvedske) medicine in homeopatije, bo tokrat pod drobnogled vzel telesne in duševne spremembe, ki spremljajo različna življenjska obdobja.

do
Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana
Cankarjev dom
Dogodek na Facebooku

DAO YAH je ena od tistih prireditev, ki bo navdušila vsakogar s strastjo do spoznavanja alternativnih vrst zdravljenja, kot so tradicionalna kitajska medicina, ajurvedska medicina in homeopatija. Letošnji festival nosi podnaslov Življenjska obdobja in zdravje in se bo torej osredotočil na telesne in duševne težave in spremembe v različnih življenjskih obdobjih.

Obiskovalci bodo lahko prisluhnili predavanjem v dvoranah in na odprtem odru, obiskali bodo lahko prodajno-razstavne stojnice s certificiranimi izdelki in storitvami, se udeležili delavnic joge, taj čija in či gonga ter poiskali gurmanske užitke v veganski restavraciji. Pripravljeni so tudi tematski koncerti.

Galerija: 2. festival Dao Yah 2016

2. festival Dao Yah (Foto: Facebook Dao Yah)Odpri galerijo

Znane so tudi že teme predavanj

Med drugim bomo lahko prisluhnili zanimivim predavanjem z naslednjimi tematikami: imunsko-alergološki vzroki bolezni pri otrocih, zdravje in spolna energija, sanjsko rojstvo, oleoterapija, aromaterapija, nevrohormonsko neravnovesje v različnih življenjskih obdobjih, hormonska joga, andro- in menopavza, naravne rešitve za najbolj zahrbtne težave 21. stoletja ter drugo.

Svetovalka za ajurvedo in ena izmed pobudnic tega festivala Biljana Dušič, dr. med., je o boleznih povedala: “Duševnost in telo tvorita celoto – karkoli škodljivega se dogaja v telesu ali duševnosti, prizadene zdravje. Ljudje v zahodni civilizaciji povečini danes povezujejo starost z boleznijo, odvisnostjo od drugih, z minevanjem lepote in radosti. Starost ni nujno takšna. Če smo od mladosti znali prisluhniti svojemu notranjemu glasu duše in potrebam telesa, potem v starosti lahko izžarevamo zdravje in notranjo lepoto modrosti.”

PREBERITE ŠE: 10 stvari, ki vas dokazano naredijo srečnejše

In še kratka razlaga imena festivala Dao Yah. Beseda DAO po kitajsko pomeni pot in je sinonim za kitajsko medicino, YAH pa predstavlja začetnice besed yoga, ajurveda in homeopatija.


Arena mladih 2017 27. januar, 2017 Arena mladih 2017: Študentska arena je dobila naslednico Glenn Miller Orchestra 15. januar, 2017 Koncert: V Gradec leta 2017 prihaja Glenn Miller Orchestra Svetovni dan snega v Planici 2017 14. januar, 2017 Svetovni dan snega v Planici 2017 – zimske radosti pod Poncami Zlata lisica 2017 7. januar, 2017 Zlata lisica 2017 – poslovilna tekma Tine Maze ·