Dej, ne govor
5. nov
Kulturni izbor · odri

Dej, ne govor je avtorski projekt Branka Završana, ki bo premierno uprizorjen 5. novembra 2016 v Slovenskem ljudskem gledališču Celje. Predstava Dej, ne govor je nema gledališka predstava, v kateri vsi igralci obraz zakrijejo z maskami. Gledalcu je tako ponujena možnost, da postane pozoren na telesno govorico, ki jo v vsakdanjem življenju spremljamo skoraj izključno podzavestno. Čeprav je govor odstranjen, pa je Dej, ne govor zgovoren projekt, ki bo marsikateremu udeleženemu ponudil ogledalo – kot se za pravo umetnost tudi spodobi. Predstavo bo spremljala glasba Boštjana Lebna.

do
Celje
Slovensko Ljudsko Gledališče Celje
Dogodek na Facebooku

Dej, ne govor, nema gledališka predstava v maskah, se bo na odrih Slovenskega ljudskega gledališča Celje prvič predstavila 5. novembra 2016.  Gre za avtorski projekt prodornega režiserja Branka Završana, ki je med drugim prejel prestižni filmski nagradi: zlato Palmo in  berlinskega Medveda.

Gledališka predstava Dej, ne govor oder očisti besed, pogovora, monologa ter na sploh vseh oblik besednega komuniciranja. Tako se sprosti prostor za govorico telesa, geste in vplivanje človeka na prostor in obratno. Igralci svoj obraz zakrivajo z maskami, ki govorijo, kričijo, se smejijo, pojejo in tudi obmolknejo. Molk pa še ne pomeni tišine – zvočno vrzel bodo zapolnile harmonije Boštjana Lebna, ki se bodo skupaj z nemo igro stkale v doživljanje katarzične moči dobre gledališke igre, predstavljene iz popolnoma drugega zornega kota.

PREBERITE ŠE: Borštnikovo srečanje 2016

Maska je zahteven izziv za igralce, saj morajo slednji uporabiti drugačne medije za interpretacijo svoje vloge. A po drugi strani nosi maska svojo moč. Z igralcem zaživi in s svojo drugačnostjo pri gledalcu omogoči, da pogleda nase z distanco, s katere je moč uzreti resnico. Lepo vabljeni, da se 5. novembra 2016 v Slovenskem ljudskem gledališču Celje pridružite tej nenavadni pustolovščini.


The Cure 26. oktober, 2016 Koncert: legendarni The Cure bodo obiskali Dunaj 19. oktober, 2016 Andrija Milošević: komedija Zlata verižica – Bižuterija / Zlatni Lančić od Bižuterije / Ljubljana 6. oktober, 2016 Predstava Evergreen: krstna izvedba avtorskega glasbeno-gledališkega projekta Karmine Šilec Premiera: Don Pasquale v SNG Maribor 30. september, 2016 Gledališka premiera: Don Pasquale v SNG Maribor ·