Desert Trip
7. okt
V zraku · dan za

Letos se v Kaliforniji obeta dogodek, ki je vreden vse pozornosti, denarja, truda in navdušenja rokerjev po vsem svetu. 7. oktobra ob sončnem vzhodu bo v Coachella Valley festival Desert Trip, prvi in edini dogodek takšne vrste, odprl legendarni Bob Dylan. Po njegovem nastopu mu bo kot enakovredna sledila skupina The Rolling Stones, naslednji dan bosta navduševala Neil Young in Paul McCartney, zadnji dan pa bodo moči združili The Who in Roger Waters.

do
Coachella Valley Kalifornija
Vaigogo
200–1600 €
Dogodek na Facebooku

Dogodek, ki po Woodstocku nikakor nima veliko tekmecev, je posledica skrivnih pogajanj in sestankov pod budnim očesom Paula Tolletta, generalnega direktorja podjetja Goldenvoice. Pred dvema letoma je Paul naredil seznam bendov, ki bi jih v sklopu festivala Desert Trip želel združiti pod streho enega odra. Potoval je po svetu, obiskoval njihove koncerte in jih počasi seznanjal s svojo idejo. Kot pravi, je bila najtežja poteza prepričati prvi bend, da se pridruži projektu (ne želi izdati, kdo izmed šestih bogov rokenrola je to bil).

PREBERITE ŠE: Koncert: Bruce Springsteen prihaja v Ljubljano

Uspelo mu je prepričati šest najboljših rock skupin, in tako jih bodo lahko dovolj zagnani srečneži med 7. in 9. oktobrom ter med 14. in 16. oktobrom v Kaliforniji slišali v živo. Cena tridnevne vstopnice se giblje med 399 in 1599 $, enodnevna vstopnica pa bo na voljo od 199 $ dalje. Če prištejemo ceno povratne vozovnice do Kalifornije, to nikakor ni malo denarja, a po drugi strani, kdaj bomo lahko na enem mestu še doživeli Dylana, The Rolling Stones, Paul McCartneyja, The Who in Watersa? Sliši se kot čudovit utopični paralelni univerzum, le da je res.

Mesto žensk 2016: Mednarodni festival sodobnih umetnosti 3. oktober, 2016 Mesto žensk 2016: Mednarodni festival sodobnih umetnosti Film na oko 2016 30. september, 2016 Film na oko 2016 Festival Sonica 2016 27. september, 2016 Festival Sonica 2016 Plesni studio XXV 26. september, 2016 Plesni studio XXV vabi na teden odprtih vrat ·