Diskoteka Turist praznuje
16. nov
V zraku · dan za

Se še spomnimo zabav v diskoteki Turist? Pred več kot 33. leti, leta 1980, so se odprla vrata kultne ljubljanska Diskoteke Turist, v katero so zahajali številni, zabave željni.

do
Biljardna hiša
Biljardna hiša
12 € - 15 €

Skupni imenovalec vsem je bil – izbrana glasba in dobra zabava. Tako diskoteka v soboto, 16. novembra, praznuje v velikem slogu, za gramofone bodo poprijeli Andrej Kokalj, Tomaž Pezdirc in Dragan Bulič kot posebni gost večera.

Če jih je od začetka poti diskoteke Turist in do danes minilo že 33, potem se zagotovo praznuje! Vinilke se bodo na gramofonih zavrtele v soboto, 16. novembra v Biljardni hiši na Parmovi ulici 25 v Ljubljani, kjer za to noč ne bo biljarda, pač pa bo prostor rezerviran za ples, druženje, obujanje spominov in nepozabno zabavo. V misli se prikradejo legendarni tematski četrtkovi večeri, ki jih je spočel Dragan Bulič  med leti 1980 – 1984, vse od  1987 pa do 1990 so se na “Mladininih večerih” izmenjavali Andrej Ilc, Primož Pečovnik in Mitja Vrhovnik Smrekar.  V začetku devetdesetih so se druženja preimenovala v Studio Ljubljana oziroma Studio City, na katerih se je dokončno afirmiral Dj Tomaž Pezdirc.

Značilnost praznovanja 33. obletnice bo torej predvsem dobro staro prasketanje vinilk, v glavni vlogi bosta tokrat Tomaž Pezdirc, ki se je s četrtki pravzaprav proslavil in in legendarni Dragan Bulič, ki je spočel četrtke. Dj Andrej Kokalj, je bil pri obema le zamenjava in tako bo tudi tokrat. Kot zanimivost organizatorji navajajo, da bodo obiskovalcem na voljo tudi stare originalne zelene vstopnice, ki je nekdanjim gostom Turista ostala še kako dobro v spominu.


Noč gledališč 16. november, 2013 Evropska noč gledališč prinaša pestro dogajanje KockeFest 16. november, 2013 KockeFest za male in velike otroke ap_germany_book_fair_09Oct12-975x664 11. november, 2013 Po Frankfurtu prihajajo knjige v Ljubljano Slovenski šanson 10. november, 2013 Festival slovenskega šansona ·