Lone Survivor
27. mar
Kulturni izbor · film

Režiser Peter Berg se je širšemu občinstvu predstavil z dvema odličnima filmoma (Kraljestvo in Hancock), ki sta bila deležna številnih pohval. Zdaj se na velika platna vrača z resnično zgodbo, posneto po knjigi Marcusa Luttrella in Patricka Robinsona. Gre za akcijsko uspešnico Edini preživeli, ki je v ameriških kinih do danes prislužila več kot 120 milijonov dolarjev in bila nominirana za dva oskarja.

Kolosej in Cineplexx kinematografi
Kolosej in Cineplexx kinematografi
od 4,25 do 6,55 evra

Napeta zgodba Edini preživeli, posneta po resničnih dogodkih, govori o štirih pripadnikih elitne ameriške enote, ki dobi ukaz, da mora v Afganistanu najti in zajeti nevarnega talibanskega voditelja. Toda drzna misija spodleti, saj se izkaže, da je tarča obdana s številnimi čuvaji. Poleg tega ameriški vojaki nikakor ne morejo vzpostaviti zveze s poveljstvom, zato se odločijo vrniti, toda usodna odločitev jim na glavo nakoplje bes trume sovražnikov. Da bi ušli zasledovalcem, morajo izkoristiti vse svoje veščine bojevanja in preživetja, da se rešijo s smrtonosnega sovražnega ozemlja.

V filmu Edini preživeli glavno vlogo igra Mark Wahlberg, ki je bil nominiran za oskarja za stransko vlogo v filmih Dvojna igra in Boksar. Ob njem igrajo Eric Bana (Munchen), Taylor Kitsch (John Carter), Emile Hirsch (Milk) in Ben Foster (Pandorum).

Filmska zgodba Edini preživeli je bila posneta tudi po knjigi Marcusa Luttrella, člana elitnih tjulnjev, ki je v drugi polovici junija 2005 s svojo ekipo odšel na misijo iskanja enega izmed voditeljev Al Kaide Ahmada Shahda. Med misijo naletijo na pleme, ki živi v gorah. Marcusu in njegovi ekipi ne preostane drugega, kot da se bodisi držijo svojih pravil vojskovanja, ali pa sami postanejo ujetniki. Sami se morajo boriti za svoja življenja v enem od najbolj neprijaznih delov sveta in se soočiti z do tedaj neznanimi načini sodobnega vojskovanja.

Odpri galerijo
divergent_2014_movie-wide 27. marec, 2014 Premiera fantazijske pustolovščine: Razcepljeni Film_5_Slika_ki_je_ni_05 21. marec, 2014 Premiera: Slika, ki je ni Film_3_Lepotica_in_zver_01 20. marec, 2014 Premiera: Lepotica in zver les garçons et guillaume 20. marec, 2014 Premiera: Mamin sinko · · · ·