Zelena utopija
16. jan
Kulturni izbor · film

Zgodba o prvem eko-certificiranem celostno urejenem skupnostnem urbanem vrtu v Mariboru. Geneza nove družbe skozi štiri letne čase.

do
Kinodvor
Kinodvor
4,95 €

Na zaraščeni njivi na obrobju Maribora se rojeva civilizacija z visokim ciljem: postati alternativa svetu, v katerem živimo in s katerim nismo zadovoljni. Nastajajoča dežela prihodnosti so Urbani vrtovi. Njihovi ideologi so si jih zamislili kot skupnostne vrtove, ki bodo meščane oskrbovali s svežimi pridelki, hkrati pa bo rasel tudi prostor spoznavanja, druženja in učenja. Tu so zgodbe štirih, ki poskušajo živeti svoja življenja z novo odgovornostjo, a v neusmiljenem ciklu narave se godijo spori in pomiritve. In ko je najhuje, se tako kot v rajskem vrtu tudi tu zgodi izgon. Se bo tudi sanjski vrt spremenil v tipični slovenski vrtiček, kjer je vsaka parcela obdana z ograjo, na njej pa kup navlake?

Projekt Urbani vrtovi je nastal pod okriljem trajnostno naravnane skupine aktivistov Urbane brazde v času Evropske prestolnice kulture Maribor 2012. Več na brazde.org.

Na sporedu od 16. do 22. januarja 2014 v Kinodvoru.

Zelena utopijaOdpri galerijo
Romantična drama Adelino življenje (La vie d'Adèle, Belgija, Francija, Španija, 2013) 14. januar, 2014 Adelino življenje, zgodba o ljubezni Zeleno kolo (Wadjda, Nemčija, Savdska Arabija, 2012) 10. januar, 2014 Premiera: Zeleno kolo Okus po ljubezni 9. januar, 2014 Premiera: Okus po ljubezni Noč grozljivk 31. oktober, 2013 Noč grozljivk · · · ·