93-one_flew-4b475eba8c8756ac 2
14. sep
Kulturni izbor · odri

September je čas za EXPONTO. Letos nadaljuje s temo ”Novi mostovi”, v prihodnosti pa želijo odpirati nova geografska, estetska, socialna in politična področja.

do
Različne lokacije po Ljubljani
EX PONTO
35 evrov

EX PONTO, mednarodni festival uprizoritvenih umetnosti je prepoznaven po programu, ki združuje vrhunsko gledališko estetiko, socialno in politično aktualnosti in vztrajno spodbuja festivalsko koprodukcijo. EX PONTO, ki se dogaja septembra na različnih lokacijah v Ljubljani, obiskovalca popelje v svet gledališča, plesa in filma. Festival bo letos otvoril Švejk v drugi svetovni vojni v produkciji Teatar Vojdan Černodrinski in v režiji Martina Kočovskega.

Z nadaljevalnih osmih dneh se bo zvrstila vsak dan vsaj ena produkcija. Ogledali si bomo lahko predstavo Pavana za Antigono, kjer se prepletajo intimne avtorske izpovedi, ki sevajo krik sodobnega človeka po pomirjenju s samim seboj in svetom. V Slovenski kinoteki bosta na ogled filma Pravi človek za kapitalizem in Mobitel. Prvi je nastal v režiji Dušana Moravca, drugi pa v režiji Nedžada Begovića. V Plesnem Teatru Ljubljana si bomo lahko ogledali Nevidni 2# in Tobelija, ki bo v okviru festivala doživela tudi slovensko premiero. Če omenimo še nekatere izmed predstav: Iščoč srečo, Življenje je, Seks, Marijine, TANT’AMATI, Let iznad kosovskega gledališča, Unplugged, Gangster te ljubi. Letošnji EX PONTO se bo zaključil s predstavo Amarillo v novomeškem Anton Podbevšek Teater.

lutke 1. junij, 0000 12. Mednarodni lutkovni festival balazs_mohai1 11. avgust, 2014 Sziget, glasbena nebesa v središču Budimpešte Foto: California Youth Symphony 29. junij, 2014 California Youth Symphony prvič v Sloveniji cover_new 26. junij, 2014 Plesna predstava Betontanc: Pista sveta