Eyes On: Mesec fotografije Dunaj
25. okt
V zraku · dan za

Dunaj se bo jeseni spremenil v mednarodno fotografsko središče. Od 25. oktobra do 30. novembra bo v tej kulturni prestolnici potekal fotografski festival Eyes On: Mesec fotografije Dunaj. V okviru tega velikega fotografskega dogodka si bo možno ogledati prek 150 razstav ter se udeležiti bogatega spremljevalnega programa. Festival bo razdeljen na pet tematskih sklopov, ki bodo pokrivali teme od aktualnih družbenih do estetskih vprašanj fotografije.

do
Dunaj
EMOP
6 €
Dogodek na Facebooku

Eyes On: Mesec fotografije Dunaj je edinstven mednarodni projekt, ki bo od 25. oktobra do 30. novembra vsem poklicnim in laičnim ljubiteljem fotografije nudil vrsto zanimivih razstav in dogajanj, povezanih s fotografijo. Institucijam, umetnikom in fotografom festival ponuja priložnost, da svoje projekte predstavijo širšemu občinstvu, obiskovalcem pa kakovosten in poglobljen stik z umetnostjo. Festival, ki letos poteka že sedmič, bo v dobrem mesecu gostil več kot 150 prireditev na različnih lokacijah po Dunaju – med drugim bodo festival gostili galerija Albertina, Kunst Haus Wien, Muzej Dunaj in MUSA.

Festival bo razdeljen na pet tematskih sklopov. Fotografije Thin Lines and Borders bodo poskušale razložiti, interpretirati in približati aktualno begunsko krizo v Evropi. Pod isto temo spada tudi sklop fotografij, združenih pod naslovom Looking for the Clouds, ki bodo poskušale razložiti politično in družbeno dogajanje od 11. septembra 2011 do danes. Druga tema festivala bo nosila naslov Processing Photography ter bo prikazovala razvoj fotografije s tehničnega in vsebinskega vidika.

Tretja tematika, ki se bo predstavila pod naslovom The Beast Called Beauty, se bo ukvarjala z vprašanjem estetike v fotografiji. Družbeno-dokumentarne reportaže se bodo združile v sklop Beyond The Time. Vprašanja fotografije kot medija za spoznavanje sveta ter kot umetnosti in kot take ogledala družbe pa se bo lotil sklop z naslovom Flash! Boom! Bang!. Poleg fotografskih razstav bo v okviru festivala potekal tudi bogat spremljevalni program, v katerem se bo možno udeležiti okroglih miz z ustvarjalci ter vodenih tur po razstavah. Več o programu festivala najdete tukaj.

PREBERITE ŠE: Top Vino 2016 – mednarodni vinski festival v Cankarjevemu domu


GD Awards 18. oktober, 2016 Oglaševalski festival Zlati boben (Golden Drum) bo 2016 v Ljubljani Top Vino 2016 17. oktober, 2016 Top Vino 2016 – mednarodni vinski festival v Cankarjevem domu Čokoljana 2016 29. oktober, 2016 Čokoljana 2016 – čokoladni sejem v Ljubljani zdaj dvodnevni dogodek! Cirque du Soleil 2. junij, 2017 Predstava: Cirque du Soleil prvič v Sloveniji! · · ·