Festival dokumentarnega filma 2016
20. feb
Kulturni izbor · film

Festival dokumentarnega filma je postal polnoleten in bo še enkrat več ponudil pregled najboljšega iz aktualne produkcije dokumentarcev. V sodelovanju z Amnesty International bo ob koncu festivala podeljena tudi nagrada za najboljši film na temo človekovih pravic, za katero se bodo potegovali Cenzurirani glasovi, Sonita, Megla Srebrenice, Otroci tranzicije in Lampedusa pozimi, sklepni film festivala pa bo dokumentarec z zanimivim naslovom Chuck Norris proti komunizmu.

do
Cankarjev dom, Ljubljana
Cankarjev dom
5 €

Festival dokumentarnega filma (FDF) v letu 2016 praznuje polnoletnost. Tudi 18. FDF bo ponudi prerez najboljše ponudbe iz sveta dokumentarnega filma. V kategoriji tekmovalnih filmov, ki bodo tudi na ogled javnosti, letos najdemo dokumentarec Cenzurirani glasovi, ki problematizira cenzuro in prikrajanje dejstev, Meglo Srebrenice, ki poudarja pomen spominjanja in opominjanja, pa Sonita, ki izpostavlja pravico do svobode in izražanja, teme migracij se loteva dokumentarec Lampedusa pozimi, Otroci tranzicije pa ”pražijo” boleče ločevanje med mladimi na zmagovalce in poražence.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Sing (2016)

Najboljši dokumentarci nikoli niso idealizirali sveta, lepo pa je videti, če v problematičnih razmerah najdejo in izluščijo upanje,” je v svojem nagovoru med drugim dejal Simon Popek, vodja filmskega programa Cankarjevega doma.

· · ·