Festival Čipkarija 2016
11. avg
Kulturni izbor · glasba

Pozor, pozor! V tem poletju bo v Idriji spet zaropotalo. Na festival Čipkarija, ki bo trajal od 11. do 20. avgusta 2016 in ki ga organizira Klub idrijskih študentov, namreč prihajajo Jinx, Elvis Jackson, Gramophonedzie Live Experience, Uto Karem in BRO.

do
Idrija
Klub idrijskih študentov
8–15 €
Dogodek na Facebooku

21. festivalsko dogajanje Čipkarija, ki bo tudi tokrat avgusta, natančneje od 11. do 20. avgusta 2016, se bo odvijalo na različnih lokacijah v Idriji in njeni okolici. Lani je projekt Čipkarija zaobjel kar 10 poletnih dni in 12 prizorišč po Idriji in okolici. V sklopu festivala se je zvrstilo 17 dogodkov s številnimi nastopajočimi, ki so ustvarili skupno 7500 minut programa in privabili več kot 3500 obiskovalcev. Tudi letos ne bo tako zelo drugače.

PREBERITE ŠE: Jean Michel Jarre – vrača se francoski pionir elektronske glasbe

Mladim 500-letna zgodovina mesta pomeni ogromno, zato so se odločili tudi letošnjo izdajo festivala povezati z idrijskimi naravoslovno-tehniškimi in kulturnimi znamenitostmi. S festivalom želijo organizatorji spet oživiti stara rudniška poslopja, zato glavno prizorišče Čipkarije ostaja Kajzer park. Ta je bil včasih eden izmed vhodov v idrijski rudnik.

Na petkovem večeru elektronike bodo nastopili Uto Karem, Marina Karamarko, Urban Jeram in Lexo. Sobota je dan za turnir v odbojki, dan kasneje pa sledi turnir v košarki in paintballu. Nedeljski večer bo v znamenju reggaeja. Nastopili bodo BRO in Good Vibrations. Ponedeljek bo namenjen predstavitvi lokalnih glasbenih skupin, torek bodo popestrile spretnostne delavnice, potopisno predavanje in turnir v zorbing nogometu. Enega izmed festivalskih dni bodo komično obarvali Lucija Čirović, Gašper Bergant in Mirza Tvrtković, v barvah metala pa Putrid Inbred, Valuk in Edge of Sins.

Festival bodo zadnji dan sklenili Jinx, Elvis Jackson, Gramophonedzie Live Experience in John F. Doe.

Natančnejši program je dostopen tukaj.

Rihanna 10. avgust, 2016 Koncert: Rihanna avgusta 2016 prihaja na Dunaj! 15_Bloc Party- Marley Kate- general 1- hi res 10. avgust, 2016 Festival Sziget 2016: v madžarsko prestolnico prihaja Rihanna! Punk Rock Holiday Tolmin 8. avgust, 2016 Glasbeni festival: Punk Rock Holiday 2016 gallery_sigma-2015_1 28. julij, 2016 Glasbeni festival CMA 2016 (Croatian Music Adventures) na plaži Banje · · ·