Festival evropskega in mediteranskega filma 2016
4. okt
V zraku · dan za

Bliža se Festival evropskega in mediteranskega filma 2016, ki bo v Piranu potekal med 4. in 8. oktobrom 2016. Njegov osnovni namen je približati kakovosten evropski film s hollywoodskimi filmi zasičenemu slovenskemu gledalcu. V sklopu festivala si bomo lahko ogledali sveže uspešnice z največjih svetovnih filmskih festivalov, kot so Berlin, Cannes, Benetke, Toronto, Karlovy Vary, Sarajevo in drugi.

do
Piran
Zavod FEMF
Brezplačno

Festival evropskega in mediteranskega filma 2016 (FEMF) prinaša 34 filmov iz 26 držav. Že sedmi tovrstni festival bo izpostavil nemško filmsko produkcijo. V Piranu bo potekal od 4. do 8. oktobra 2016.

Festival predstavlja šest programskih sekcij, in sicer uradni tekmovalni del, mojstri/masters, dokumentarni program, kulturno vzgojni program, Nemčija v žarišču in novi italijanski film. Na sporedu bo kar 60 ur filmskega programa, ki ga bo pospremilo pestro obfestivalsko dogajanje, kot je pogovor z oskarjevcem in častnim gostom festivala, Danisom Tanovićem, dobitnikom zlatega kipca za film Nikogaršnja zemlja, Dunjo Klemenc in Čedom Kolarjem ter s Slavkom Štimcem in ekipo filma Ime: Dobrica, priimek: Neznan, na sporedu pa je tudi predstavitev mednarodne agencije za igralce z igralkama Aleksandro Balmazović in Majo Martino Merljak.

PREBERITE ŠE: Jesenski Pivo & burger fest 2016 – kulinarični rock’n’roll za slovo od kulinaričnega uživanja na prostem

Filmfile bo gotovo pritegnil tudi pogovor s filmsko producentko Uschi Reich in s filmsko ekipo večkrat nagrajenega slovenskega filma Pojdi z mano. Med posebnimi gosti festivala bodo Barbara Glauning (strokovna sodelavka mednarodnih festivalov), Stjepan Perić (hrvaški filmski in gledališki igralec), Srdja Penezić (srbski filmski režiser in scenarist). Danis Tanović bo prejel nagrado za ustvarjalni prispevek na področju svetovne kinematografije, Milena Zupančič, častna gostja zaključnega večera, pa nagrado za igralski prispevek k slovenskemu filmu. Ogled filmov bo letos brezplačen!


Mesto žensk 2016: Mednarodni festival sodobnih umetnosti 3. oktober, 2016 Mesto žensk 2016: Mednarodni festival sodobnih umetnosti Film na oko 2016 30. september, 2016 Film na oko 2016 Festival Sonica 2016 27. september, 2016 Festival Sonica 2016 Plesni studio XXV 26. september, 2016 Plesni studio XXV vabi na teden odprtih vrat · · · · ·