Festival Fabula 2019: zidovi med nami
27. feb
V zraku · dan za

Najodmevnejši literarni festival, ki je v Slovenijo privabil številne sodobne klasike in najprodornejše mislece našega časa, se bo letos odvil šestnajstič. Udeleženci bodo lahko prisluhnili osmim tujim gostjam in gostom, osrednji med njimi pa bodo dobili tudi slovenske prevode svojih knjig, ki jih boste lahko kupili po festivalski ceni. Bogat program se bo začel s Fabulo pred Fabulo (od 27. do 28. februarja.), festival Fabula 2019 pa se bo odprl 3. marca. Dogodek je namenjen vsem generacijam in široko dostopen obiskovalcem, brezplačne karte pa si lahko priskrbite na blagajni Cankarjevega doma.

do
Cankarjev dom, Ljubljana
Festival Fabula
Brezplačen vstop
Dogodek na Facebooku

Festival Fabula 2019, slovenski mednarodni literarni dogodek, na katerem se vsako leto predstavijo pomembni avtorji z vsega sveta, bo tudi letos gostil pomembne goste. V humanističnem programu Fabula pred Fabulo bodo nastopili svetovno znani misleci in teoretiki (Alberto Manguel in Iva Illouz), ki bodo občinstvo nagovorili s predavanjem in debato.

3. marca se bodo literarni gostje predstavili v pogovorih z izbranimi moderatorji (Tatjana Tolstoj, Ingo Schulze, Eric Vuillard, Rachel Cusk). V sklopu festivala Fabula 2019 bo potekala tudi Filmska Fabula: projekcije filmov, posnetih po literarnih predlogah gostujočih avtorjev.

Naslov tokratnega fokusa je Zidovi med nami; asociacija na padec Berlinskega zidu in vabilo k tematiziranju drugih ovir med ljudmi preteklosti in sodobnosti, od političnih do čustvenih.

Dogodek je namenjen vsem generacijam in široko dostopen obiskovalcem, brezplačne karte pa si lahko priskrbite na blagajni Cankarjevega doma.


GIBANICA 2019 – 9. bienale sodobne slovenske plesne umetnosti. 27. februar, 2019 GIBANICA 2019 – 9. bienale sodobne slovenske plesne umetnosti 59. Kurentovanje 2019: adijo zima, pozdravljena pomlad 23. februar, 2019 59. Kurentovanje 2019: adijo zima, pozdravljena pomlad AntiValentivno v Ljubljani 2019: žurka za drugače misleče in zaljubljene 20. februar, 2019 AntiValentivno v Ljubljani 2019: žurka za drugače misleče in zaljubljene 13. Festival gorniškega filma 2019: težko pričakovan film Free Solo na treh prizoriščih. 18. februar, 2019 13. Festival gorniškega filma 2019: težko pričakovan film Free Solo na treh prizoriščih · ·