facebook_cover (1)
21. nov
V zraku · dan za

Grounded je festival elektronske glasbe, kritične misli in aktivizma, ki naslavlja aktualna družbena vprašanja s povezovanjem na videz nezdružljivega. Če zveni preveč zapleteno, se potem festivala udeleži in na lastni koži spoznaj, kako te tri komponente pojasnjujejo povezanost umetne inteligence in intime v sodobnem času, kar je tudi tema letošnjega festivala.

do
Pritličje, Moderna galerija, Channel Zero, Monokel in Klub Tiffany
Festival Grounded in Pritličje
od 10,00 €
Dogodek na Facebooku

Kaj se zgodi z idejo zasebnosti v dobi samonadzora? Komu in čemu služi demokracija v času avtomatizacije pravičnosti? Kaj je svobodna misel v času personaliziranega spreminjanja vzorcev mišljenja? Kaj je prostost identitete v času vedno večjega vpliva naših digitalnih sledi na finančne in kreditne zmožnosti naših političnih teles? Kako prepoznati totalitarizem v času, ko korporacije o svojih subjektih vedo več kot države?

V razpravah, projekcijah, predstavitvah, glasbenih nastopih in druženjih boste lahko na vsa ta kompleksna vprašanja dobili argumentirane in odgovorne odzive. Festivalski glasbeni del bo z raziskovalnim avdiovizualnim performansom in instalacijo “Moasis” otvorila Kaja Skrbinšek. Med drugim pa se bodo predstavili številni umetniki, med njimi Kablam, LOFT, R36, Futon in drugi.

Festival Grounded 2018 se lahko tudi pohvali z različnimi prizorišči, kjer se bo glasbeni del odvijal – prvi dan bo dogajanje v avditoriju Moderne galerije in Pritličju, drugi dan na AKC Metelkova v Channel Zero, zaključil pa se bo v lezbičnem klubu Monokel in Klubu Tiffany.

Vstopnica za glasbeni del do 5. novembra stane 10 evrov, od 5. do 20. novembra pa 12 evrov. Karte se bodo prodajale tudi na vhodu, kjer se odvijajo predavanja in glasbeni del. 22. novembra stane karta 7 evrov, 23. novembra pa 8 evrov.


Banksy: ‘razstava’ satiričnih umetnin anonimnega grafitarja v Milanu. 21. november, 2018 Banksy: ‘razstava’ satiričnih umetnin anonimnega grafitarja v Milanu 34. Slovenski knjižni sejem 2018: Cankarjevo leto 20. november, 2018 34. Slovenski knjižni sejem 2018: Cankarjevo leto Alive Step Up: 5. tek na Kristalno palačo 17. november, 2018 Alive Step Up: 5. tek na Kristalno palačo 21. Slovenski festival vin: v popolnoma spremenjeni podobi 15. november, 2018 21. Slovenski festival vin: v popolnoma spremenjeni podobi · · ·