Festival Harley Davidson HOG 2016
16. jun
V zraku · dan za

Ljubitelji Harley Davidsona in klasičnih motociklov, pozor! V Portorož se bodo med 16. in 19. junijem 2016 zgrnili Harley Davidsoni sveta (ali vsaj Evrope). V mestu rož bo namreč letno evropsko srečanje H.O.G. Rally, ki velja za največji motoristični dogodek v Evropi, letos pa bo še posebej slovesen, saj praznuje že 25. rojstni dan.

do
Portorož, Piran
Harley Owners Group
Brezplačno

Portorož bodo med 16. in 19. junijem 2016 preplavili sloviti motorji Harley Davidson, kajti evropsko združenje lastnikov teh znamenitih motorjev je prav naše obmorsko letovišče (skupaj s Piranom) izbralo za 25. redno srečanje. Ulice naj bi zavzelo okoli pet tisoč motoristov, še precej več pa se bo zbralo radovednežev. 25. evropsko srečanje H.O.G. Rally bo mešanica žive glasbe (zapele bodo tudi pesti, saj je en večer rezerviran za amaterski boks pod pokroviteljstvom Boks kluba Portorož), zabave in didžejev.

Zrasla bo tudi vas H.O.G. Village, kjer se bodo bleščali najnovejši modeli Harley Davidson. Zajahali jih boste lahko na območju, rezerviranem za demonstracijske vožnje, če si ne morete privoščiti motorja v naravni velikosti, pa si boste lahko omislili vsaj spominek ali žalost utapljali v dobri lokalni hrani in pijači.

Na ogled bo tudi legendarna razstava predelanih motociklov Custom Bike Show, ki jo bo gostil Piran (večina dogajanja bo sicer na osrednji portoroški plaži). Svoje jeklene konjičke in igrače bo na prizoriščih pristavil tudi Jeep.

PREBERITE ŠE: Koncert: Alice Cooper prvič v Sloveniji!

Festival Harley Davidson H.O.G. vsakič poteka v drugi državi, najbližje nam pa je bil do zdaj na Hrvaškem. Še zanimivost. V Sloveniji naj bi bilo okoli 100 lastnikov Harley Davidsona, ki so vključeni v združenje Lipa Chapter Slovenija, dejansko pa naj bi jih bilo še precej več. Edina skrb organizatorjev dogodka, katerega del bo tudi legendarna parada H.O.G., nepozabna vožnja za vse udeležence, je, da bo na Obali zmanjkalo goriva.

Dropkick Murphys se po štirih letih vračajo 14. junij, 2016 Koncert: Dropkick Murphys se po štirih letih vračajo Alice Cooper v Ljubljani 12. junij, 2016 Koncert: Alice Cooper prvič v Sloveniji! Tek štirih mostov 2016 11. junij, 2016 Tekaška prireditev: Škofjeloški Tek štirih mostov 2016 Maraton Franja 2016 10. junij, 2016 Maraton Franja 2016 – že 35. kolesarski praznik v lovu za novimi rekordi · ·