Festival kraškega pršuta 2019: čas za užitek po “kraško”
8. jun
V zraku · dan za

Tretji Festival kraškega pršuta, ki je osrednja nit dogodka, bo namenjen razvajanju vseh petih čutov. Obiskovalci bodo lahko uživali v brezplačnih okušanjih pršuta in se seznanili z njegovim evropskim simbolom kakovosti. Žlahtna kulinarična mojstrovina bo še bolj teknila ob glasbi etno zasedbe Kranjci, vzdušju kraške ohceti in vonju kraških zelišč.

do
Pogačarjev trg, Ljubljana
Kraški pršut
Vstop je prost.
Dogodek na Facebooku

8. junija bo Pogačarjev trg v Ljubljani že tretje leto zapored v znamenju slastne hrane, saj bo potekal Festival kraškega pršuta 2019. To okusno jed so obiskovalci dodobra spoznali, zato bodo letos slišali nekaj tudi o kraških šegah, navadah – s petjem in plesom v kraških narodnih nošah bodo pričarali vzdušje prave kraške ohceti, kot je nekoč potekala v obmejnih kraških občinah.

Na prireditvi bodo obiskovalci lahko brezplačno okušali tudi slasten kraški pršut, opazovali mojstre pri rezanju tankih rezin pršuta in izvedeli več o proizvodnji te kulinarične specialitete, ki se jo prepozna po označbi z evropskim simbolom kakovosti – zaščiteno geografsko označbo. To pomeni, da izdelek odlikujeta kakovost in sloves, vse proizvodne faze pa potekajo znotraj označenega geografskega območja.

33. grafični bienale 2019: grafika in satira v enem 7. junij, 2019 33. grafični bienale 2019: grafika in satira v enem Okusi Piva Radovljica 2019: prvi festival craft piva v čokoladnem mestu 1. junij, 2019 Okusi Piva Radovljica 2019: prvi festival craft piva v čokoladnem mestu Red bull goni pony 2019: požen’te hudiča na vrh Vršiča! 1. junij, 2019 Red Bull Goni Pony 2019: požen’te hudiča na vrh Vršiča! Muse-Press-Photo-Credit-Jeff-Forney 29. maj, 2019 Koncert: progresivni rockerji Muse maja 2019 v Gradcu ·