24. jun
V zraku · dan za

Letošnji, že 24. festival bo Maribor z bogastvom kulturnih in drugih dogodkov obogatil med 24. junijem in 2. julijem, ko bo Maribor spet zaživel v svoji najživahnejši podobi.

do
Maribor
Festival Lent
20 € v predprodaji, 25 € v redni prodaji
Dogodek na Facebooku

Osrednje prizorišče Glavnega odra bo letos osrednji mestni trg, trg Leona Štuklja, ki bo gostil tudi nov program – predstave opere in baleta v sodelovanju s SNG Maribor, in tudi glavnino programa festivala Folkart. Ohranili bodo dobro sprejet Jurčkov oder pri Vodnem stolpu, kjer bo tudi tradicionalni uradni začetek Lentovske promenade, ki jo bo z osveženo podobo nadaljeval že ustaljen kulinarični SladoLent.

PREBERITE ŠE: Koncert: skupina Whitesnake se (še zadnjič) vrača v Ljubljano

Razširjen bo program lani izvrstno sprejetega Salona uporabnih umetnosti, društvo Hiša! bo program Živo mesto nadgradilo z ambicioznim mednarodnim sodelovanjem, umetniška skupnost GT22 pa bo z inovativnim uličnim udejstvovanjem prikazala raznolikost in bogastvo svojega celoletnega delovanja. Za glasbeno raznolike afterje na odru Minoriti bo tudi letos skrbela Gramofonoteka, v sodelovanju s Centralno postajo pa bo po novem poskrbljeno tudi za atraktiven VJ-program.

Festival Lent na Večerovem odru tudi letos nadaljuje tradicijo udarno rockerskega festivala Piše se leto. Z novo energijo in pomlajeno zasedbo ter novim odličnim albumom Ladja norcev se vračajo Predinove legende Lačni Franz v družbi ne-več-novincev Jardier. Nastopili bodo tudi melodično poetični zasanjani Okttober, ki se bodo pridružili prekaljenemu Vladu Kreslinu in Malim bogovom, The Rumjacks iz Sydneyja, Prismojeni profesorji bluza, Emkej, Ozric Tentacles, Borgesia, Werefox, Koala Voice, Edo Maajka, Brkovi, Atheist rap ter enfant terrible hrvaške glasbene scene Let 3.

Čipkasti modni spektakel 24. junij, 2016 Čipkasti modni spektakel v ljubljanskih Križankah John-Newman 23. junij, 2016 Zagreb Calling: prihaja soul zvezda John Newman Odprta kuhna v Novi Gorici 22. junij, 2016 Odprta kuhna ponovno v Novi Gorici Poletna noč 2016 21. junij, 2016 Poletna noč 2016 ·