Festival ročih del
25. sep
V zraku · dan za

V Sloveniji je vedno več odličnih ustvarjalcev ročnih del in kakovostnih proizvajalcev materialov, zato so se odločili organizirati prvi tridnevni Festival ročnih del, ki ga bomo lahko obiskali med 25. in 27. septembrom. S skupno zgodbo se želijo predstaviti širši javnosti in doprinesti k ozaveščanju o vrednosti ročno proizvedenih izdelkov.

do
Festivalna dvorana Bled
Festival ročnih del
Vstop je prost
Dogodek na Facebooku

Med glavnimi cilji Festivala ročnih del je povezovanje ustvarjalcev ročnih izdelkov, ponudnikov materialov in širše javnosti, zato želijo organizatorji pripraviti prvi celostni dogodek v Sloveniji, ki bo poleg razstavljanja in prodaje ponujal tudi raznovrstne delavnice z novimi tehnikami ustvarjanja, okroglo mizo o perečih vprašanjih na temo ročnih del pri nas in vrsto drugih spremljevalnih dogodkov. V slabem mesecu dni so organizatorji uspeli zapolniti razstavljalne kotičke v Festivalni dvorani Bled, zato se z zunanjimi stojnicami širijo še navzven, da bodo obiskovalcem zagotovili kakovostno in bogato ponudbo.

Na Festivalu ročnih del se bodo predstavili ustvarjalci ročno izdelanih pletenin, kvačkanih oblačil, krpank, dodatkov za dom, ročno polstenih izdelkov, unikatnih ročno tkanih izdelkov, zanimivih didaktičnih igrač in drugih uporabnih izdelkov za otroke, ročno izdelanega nakita, uporabne in dekorativne keramike ter izdelkov iz lesa. Sodelovali bodo tudi ponudniki materialov za pletenje, kvačkanje, vezenje, šivanje, izdelavo gobelinov in krpank, pa tudi ponudniki revij in knjig o ročnem ustvarjanju.

Festival ročih delOdpri galerijo
Jauja 20. avgust, 2015 Film ob jezeru 2015 na Bledu Na Kongresni trg se vrača Ljubljana Beach Volley Challenge. 30. julij, 2015 Ljubljana Beach Volley Challenge 2015 – odbojka na mivki se vrača na Kongresni trg Graffiti na Gradele 27. julij, 2015 Graffiti na Gradele: Festival urbane kulture v Bolu na Braču Pliš 4. julij, 2015 Festival Poleti v Nuk 2015