Sonica_Aoki Takamasa
18. nov
V zraku · dan za

V mesto prihaja festival Sonica in prinaša vrhunske urbane vsebine, od glasbe, audiovizualne umetnosti, klubske elektronske glasbe do sodobne intermedijske umetnosti.

do
Različne lokacije
MoTA- Muzej tranzitorne umetnosti
Cene se razlikujejo.

Po različnih ljubljanskih lokacijah se bo že peto leto zapored dogajal festival Sonica. Ta v domači prostor prinaša vrhunske urbane vsebine, od glasbe prek audiovizualne umetnosti, klubske elektronske glasbe do sodobne intermedijske umetnosti. S peto edicijo tega festivala, ki je del mreže ICAS, se bodo dogajale umetniške intervencije, delavnice, zvočne in intermedijske inštalacije, avdiovizualni koncerti in klubski dogodki. Ti bodo vrhunec doživeli tistega večera, ko se bodo predstavili kultni ljubljanski duo Random Logic z novim avtorskim delom ter britanski legendi SND.

Več o samem progrmau pa bodo povedale besede organizatorjev: ”Program festivala Sonica 2013 sledi ustaljenim linijam MoTe- muzeja tranzitornih umetnosti v iskanju prehodnih, tranzitornih ‘linij bega’ v polju sodobne umetnosti, v izrazito heterogenem in neenotnem polju ustvarjalnih in miselnih silnic, ki jih skozi zasnovo tranzitornega preči zvok. Zvok kot medij prehodnosti, ki preči zidove, telesa, prostore, ki je vseprisoten v urbanem miljeju, utelešen v objektih, konceptih, mislih, v umetniških formah, kot je glasba, v podobah in govorjenju, a jih hkrati preči, prešije s svoji izmuzljivo in minljivo, vseskozi spreminjajočo naturo.”


Diskoteka Turist praznuje 16. november, 2013 Diskoteka Turist na 33 obratov (33 1/3 rpm) Noč gledališč 16. november, 2013 Evropska noč gledališč prinaša pestro dogajanje KockeFest 16. november, 2013 KockeFest za male in velike otroke ap_germany_book_fair_09Oct12-975x664 11. november, 2013 Po Frankfurtu prihajajo knjige v Ljubljano · · ·