Festival žanrskega filma Kurja polt 2019: si tudi ti žanrski frik?
9. apr
V zraku · dan za

Festival žanrskega filma Kurja polt 2019 v Kinodvor in Slovensko kinoteko tudi letos prinaša izbrane filmske žanrske mojstrovine, ki jih ne želite in ne smete spregledati. Naslov letošnje retrospektive je Freaks in ta prinaša prezrte bisere, kultne klasike, ki so več kot dobrodošle v kurjepoltem. In seveda razstave, konference in delavnice, ki bodo v duhu resnega teoretskega razmisleka.

do
Slovenska kinoteka in Kinodvor
Festival žanrskega filma Kurja polt
V predprodaji 4 €; v redni prodaji 5 €; paket Kinodvor 18 €; paket Kinoteka 30 €
Dogodek na Facebooku

Društvo Kurja polt bo v sodelovanju s Kinoteko in Kinodvorom pripravilo Festival žanrskega filma 2019, na katerem bodo filmoljubci videli spregledane in pozabljene žanrske mojstrovine, ki jih organizatorji festivala želijo rehabilitirati in umestiti na redni repertoar domačih kinodvoran.

View this post on Instagram

Kurja Polt 6: FREAKS #COMINGSOON #2018

A post shared by KURJA POLT Genre Film Festival (@kurja_polt_filmfestival) on

Letošnji Festival žanrskega filma Kurja polt bo potekal v znamenju čudakov, kot je tudi ime retrospektive, Freaks – ta izraz so izbrali zato, ker združuje čudaštvo in pozitiven naboj v enem, s katerima se želijo pokloniti brezčasni kultni klasiki.

Obiskovalci si bodo tako lahko ogledali 11 filmov, ki prinašajo druščino posebnežev, za katere se najde mesto v kurjepoltem.

Spaka, Ženska opica, Steklena kletka, Torzo so samo nekatere izmed klasik, ki se bodo predvajale v Slovenski kinoteki in Kinodvoru, čaka pa vas tudi razstava z naslovom Čudne barve, v Bruslju delujočega umetnika Gillesa Vranckxa, na kateri boste spoznali plakate za sodobne filme, ki črpajo navdih iz horror ikonografije 70. in psihadeličnih 60. let.

Možgane boste dodatno razgibali na Konferenci kultnega filma, ki bo potekala v duhu resnega teoretskega razmisleka. Na kritiški delavnici Naježimo dlako, ostrimo pogled! pa urili svoje veščine pisanja o filmu.

Organizatorji vam sporočajo, da ne smete biti čudaki in obstranci. Pridružite se fanatičnim ljubiteljem drznega, divjega in drugačnega filma – bodite žanrski friki!

3. Hop na grad 2019: Tek v korist bolnih otrok 7. april, 2019 3. Hop na grad 2019: tek za bolne otroke pfb2019-ok-webpic-1 6. april, 2019 Pivo & Burger Fest 2019: lov na burgerje in pivo je odprt Festival odprte hiše Slovenije 2019: 5. april, 2019 Festival odprte hiše Slovenije 2019: prostori, ki te navdihnejo LJFW-april2019-ph_Mimi-Antolovic-5000x2345 1. april, 2019 LJFW 2019: jubilejna 10. edicija prihaja 1. aprila ·