Film na oko 2016
30. sep
V zraku · dan za

Šolske počitnice so se komajda začele, a kot vsako prijetno obdobje, bodo tudi te minile preden bi mignil. V obdobju, ko se bodo učenjaki in učenjakinje ponovno podali za šolske klopi, pa jih čaka, poleg trdega dela, tudi veliko število zabavnih in napetih dogodivščin. Ena izmed teh je na primer mednarodni filmski festival, Film na oko, ki je namenjen otrokom in mladim. Film na oko 2016 bo potekal med tednom otroka (30. 9. – 4. 10.) v kar 11 krajih po vsej Sloveniji.

do
Slovenija
Zavod za uveljavljanje vizualne kulture Vizo
4€
Dogodek na Facebooku

Oktobra, med tednom otroka, bo potekal otroški in mladinski mednarodni filmski festival, Film na oko 2016. V tem tednu se bodo predstavili filmi iz vsega sveta, namenjeni starostnim skupinam od osem do osemnajst let, seveda pa bodo v projekcijah lahko uživale tudi starejše generacije.

Organizatorji festivala so s filmskim sklopom, Nočna obzorja, znotraj katerega se bodo vrteli filmi s tematiko zamolčanih tegob odraščanja, posebno pozornost posvetili srednješolcem. Poleg številnih projekcij, bodo v okviru festivala potekale tudi filmsko-vzgojne in kulturno-umetniške aktivnosti. Mladi se bodo lahko pomerili na tekmovanju v okviru natečaja ter se udeležili izobraževalnega seminarja.

Dogodek se bo zaključil s podelitvijo častne nagrade za najboljši film, ki ga bodo izbrala žirija srednješolcev. Ker je film umetnost, in kot tak tudi ogledalo družbe ter vsakega gledalca, bo poleg  vzgoje o filmu kot o umetniški panogi, velik poudarek tudi na spodbujanju mladih k razmišljanju, refleksiji in ustvarjanju lastnega mnenja.

PREBERITE ŠE: Festival: Grossmannov festival fantastičnega filma in vina 2016

Film na oko 2016 bo tokrat potekal kar v 11 krajih po Sloveniji – Ljubljani, Izoli, Sežani, Novi Gorici, Idriji, Škofja Loki, Slovenski Bistrici, Krškem, Ptuju, Mariboru in Velenju. Program festivala je še v pripravi. Festivalska ekipa poziva vse mlade od 14. leta dalje, ki bi jih zanimalo sodelovanje pri organizaciji, da se kot prostovoljci pridružijo ekipi. Več informacij o tem najdete tukaj.

Festival Sonica 2016 27. september, 2016 Festival Sonica 2016 Plesni studio XXV 26. september, 2016 Plesni studio XXV vabi na teden odprtih vrat IMG_2978 24. september, 2016 Dan Fordovih novosti 2016 tudi v družbi Petra Prevca Zaključno jesensko ARTish srečanje na Gornjem trgu 24. september, 2016 Zaključno jesensko srečanje ARTish na Gornjem trgu