asterix-et-le-domaine-des-dieux-photo-5437a5eb1887b
20. jan
Kulturni izbor · film

Zadnja leta dogodivščine Asterixa in Obeliksa na filmskih platnih izmenično spremljamo v igrani in animirani podobi. Asterix: Domovanje bogov sodi v to drugo kategorijo. Šteje se leto 50 pred našim štetjem in vas v Galiji ostaja trn v peti Cezarja, ki se iz obupa posluži zanimive ”vojne” taktike, potem ko spozna, da pod sulicami in meči zadnja trdnjava Galije ne bo padla. Sinhronizirano v slovenščino.

Cineplexx Kranj
Cineplexx
5,9€

Asterix: Domovanje bogov je nov hvalospev neuklonljivim Galcem, ki s pomočjo Asterixa in Obeliksa kljubujejo podjarmljenju Rimskemu cesarstvu. Ker njihova vas še naprej ostaja neosvojljiva trdnjava, ob katere se kot skokice odbijajo vse zavojevalske horde, je Cezar primoran spremeniti taktiko. Ta je, ”če ne gre zgrda, gre pa zlepa”, če parafraziramo. Saj če barbari ne podležejo sulicam in mečem, bodo pa šarmu rimske civilizacije. Zato Cezar zaukaže zgraditi ”Potemkinovo vas” (čeprav tehnično temu tedaj tako še ne bi mogli tako reči, ker je Potemkin vas zgradil šele v 18. stoletju, da bi očaral carico Katarino Veliko).

In res. Začne se gradnja luksuznih rezidenc za rimske družine, poimenovana Domovanje bogov, ki prodrejo vse do znamenite vasi.

PREBERITE ŠE: Najboljše TV serije leta 2015, ki jih ne smeš spregledati

Se bodo pogumni Galci tako uspešno, kot zoper orožju, zoperstavili tudi mamljivosti rimskega udobja in pohlepu. Se bodo prodali? Bo njihova vas postala turistična atrakcija? Asterix in Obelix bosta storila vse, da temu ne bo tako. Če bosta uspešna, pa izveste v kino od 29. januarja dalje.

Odpri galerijo

FSF2016_Plakati 13. september, 2016 19. festival slovenskega filma 2016 (FSF)/Portorož: s polnimi jadri naprej Film Prehod (The Rift, 2016) 21. april, 2016 Filmska premiera: Prehod (2016) s Katarino Čas Moja obilna grška poroka 2 20. januar, 2400 Filmska premiera: Moja obilna grška poroka 2 Kinotrip - prvi mednarodni filmski festival, ki so ga ustvarili mladi za mlade 24. marec, 2016 Kinotrip: mednarodni filmski festival od mladih za mlade ·