« 9 Mois Ferme» un film de Albert Dupontel
19. jun
Kulturni izbor · film

Kaj narediti ko te pri štiridesetih na vrhuncu kariere preseneti nosečnost? Na to vprašanje boste našli odgovor v odlični francoski komediji 9 mesecev šoka režiserja Albert-a Dupontel-a, ki je februarja letos prejel nagrado cezar za najboljši scenarij.

Kolosej
Kolosej
4€ - 6€

Ariane Felder (igra jo Sandrine Kiberlain) je preiskovalna sodnica pri štiridesetih, ki je trdno prepričana, da je samsko življenje za žensko edina inteligentna odločitev. Osebne in poklicne izkušnje so jo pripeljale do spoznanja, da je družina tragedija, ki jo pišejo starši, igrajo pa otroci. Zaradi vestnega dela se ji obeta sijajna prihodnost svetnice na višjem sodišču, ravno takrat pa ugotovi, da je noseča z Bobom Nolanom (igra ga Albert Dupontel), ki je obtožen okrutnega zločina. Še huje je, da se ničesar ne spominja – v rokah ima le test očetovstva z analizo DNK. Kako se je moglo to zgoditi in kakšna prihodnost jo čaka?

V tem začetnem zapletu ni nič komičnega, ko junakinja sodi svojemu nerojenemu otroku, vendar režiser Albert Dupontel dramatično izhodišče scenarija oblikuje kot komedijo. Smejati se življenjskim stiskam zahteva izjemen talent, ob katerem pomislimo na Chaplina ali Bernarda Bliera; prizor, ko raztresena mati vtakne v peč svojega otroka, postane v režiserjevi režiji neustavljivo smešen. S svojim darom za komično navdihuje ves film z drobnimi utrinki, pretiravanji in sprevračanjem dejstev. Film 9 mesecev šoka je v Franciji in na tujem naletel na odličen sprejem, Albert Dupontel pa je februarja letos prejel nagrado cezar za najboljši scenarij, Sandrine Kiberlain pa nagrado cezar za najboljšo žensko vlogo.

Odpri galerijo
Organizacijska ekipa BFF. 17. junij, 2014 Blejski filmski festival (BFF) Filmska_platna_4_Kako_ne_umreti_na_zahodu_8 5. junij, 2014 Filmska premiera: Kako ne umreti na zahodu 6308433_orig 4. junij, 2014 Filmski festival – Kino Otok Film_8_Nevidna_zenska_5 2. junij, 2014 Romantični biografski film: Nevidna ženska · · · ·