Film_1_Krvne_vezi-14
10. apr
Kulturni izbor · film

Francoski igralec, režiser in scenarist Guillaume Canet je na 66. filmskem festivalu v Cannesu predstavil režijski prvenec in remake filma iz leta 2008 – Krvne vezi. Film pripoveduje zgodbo o spopadu med dvema bratoma, eden je policaj, drugi izpuščen iz zapora.

Kolosej
Kolosej
4€ - 6€

New York leta 1974. Petdesetletnega Chrisa (Clive Owen) so zavoljo vzornega vedenja pravkar izpustili iz zapora, kjer je prestajal večletno kazen zaradi uboja v spopadu uličnih tolp. Pred zaporom ga poln nelagodja čaka mlajši brat Frank (Billy Crudup), policist, pred katerim je obetavna kariera in jasna prihodnost, ki temelji na poštenju in spoštovanju zakonov. Brata sta si bila od nekdaj različna, njunemu očetu Leonu (James Caan), ki ju je vzgajal sam, pa je Chris kljub napakam in težavam, ki jih vedno znova nakoplje družini, očitno bolj pri srcu. Krvne vezi pa so vendarle tisto, kar jih tesno povezuje in Frank, ki brata sprejme v svoj dom v upanju, da se je vendarle spremenil, mu je pripravljen dati še eno priložnost. Poišče mu službo in mu pomaga vzpostaviti stik z nekdanjo ženo Monico (Marion Cotillard) in otrokoma. Toda nestrpni Chris v turobnosti in navidezni brezizhodnosti vsakdana neizogibno zaide na stare poti, kar se izkaže kot zadnja v dolgi vrsti prevar in izdajstev, ki jih ima na duši. Frank ga spodi iz svojega življenja, vendar za odrešitev obeh veliko prepozno. Njuni usodi sta povezani za zmeraj.

Film je angleška priredba francoskega trilerja z enakim naslovom Les liens du sang (2008), v katerem je zaigral tudi Guillaume Canet, režiser pričujočih Krvnih vezi.

Odpri galerijo

Animirana komična pustolovščina Rio 2 10. april, 2014 Premiera: Rio 2 – animirana pustolovščina Film_2_Epizoda_v_zivljenju_zbiralca_zeleza_02 8. april, 2014 Premiera: Epizoda v življenju zbiralca železa Belle & Sebastien 3. april, 2014 Premiera – Bela in Sebastijan Film_8_Stotnik_Amerika_Zimski_vojak-4 2. april, 2014 Premiera: Stotnik Amerika – Zimski vojak · · · ·