Film_4_Obcudovani_2
26. jun
Kulturni izbor · film

Drama Občudovani, ki je nastala po knjižni predlogi Nobelove nagrajenke Doris Lessing, je erotična zgodba o neprimerni ljubezni in dolgotrajnem ženskem prijateljstvu. Je čudovita, pretresljiva, brezčasna pripoved o dolgoletnih prijateljicah, ki se zaljubita v mladoletna sinova drug druge.

Kolosej in Cineplexx
Kolosej
4-6€

Roz in Lil sta najboljši prijateljici od otroštva, ko sta bili sosedi v idiličnem obmorskem mestu. V odraslem življenju njuno prijateljstvo ostane neomajno, podobna vez pa se splete tudi med njunima najstniškima sinovoma. Odnosi se vse bolj prepletajo in nekega popolnega poletja se čustvom ni več mogoče upreti. Občudovani je ganljiva zgodba o družini, čutnosti, sočutju, moralnosti in predvsem ljubezni.

V romanu, ki ga je Doris Lessing napisala leta 2003, niti sicer vlečejo liki, katerih nacionalna identiteta ni odkrita, vendar pisateljica potrjuje, da zgodba izvira iz Avstralije. Režiserka Anne Fontaine se spomni besed Lessingove na njunem prvem sestanku. Zgodbo ji je zaupal mlad Avstralec, ki je bil prijatelj enega izmed sinov.

Odpri galerijo
« 9 Mois Ferme» un film de Albert Dupontel 19. junij, 2014 Filmska premiera: 9 mesecev šoka Organizacijska ekipa BFF. 17. junij, 2014 Blejski filmski festival (BFF) Filmska_platna_4_Kako_ne_umreti_na_zahodu_8 5. junij, 2014 Filmska premiera: Kako ne umreti na zahodu 6308433_orig 4. junij, 2014 Filmski festival – Kino Otok