Ples z Marijo
10. mar
Kulturni izbor · film

Ples z Marijo bo v Ljubljani odprl 17. Festival dokumentarnega filma. Pod celovečernim dokumentarnim filmom, ki je plod italijansko-argentinsko-slovenske naveze, je podpisan režiser slovenskih korenin, Ivan Gergolet, pripoveduje pa zgodbo 90-letne argentinske plesalke in lastnice plesnega studia v središču Buenos Airesa, Marije Fux.

Kosovelova dvorana Cankarjevega doma
Cankarjev dom
4,50€

Film Ples z Marijo, ki so ga nekateri že lahko videli na Beneškem filmske festivalu 2014, od koder je odnesel nagrado žirije Civitas Vitae, končno prihaja tudi v domače loge, saj ga bomo premierno lahko videli v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma, od tu pa bo pot nadaljeval tudi na druga filmska platna v Sloveniji. A vsi tisti, ki se boste udeležili premiere, boste po predstavi deležni še koncerta z živo glasbo iz film. Ta govori o Mariji Fux, ki v svojem plesnem studiu poučuje po svoji plesni metodi, ki pa jo ne prenaša le na profesionalne plesalce, pač pa tudi ljudi, ki jih mučijo fizične in psihične težave. Prav tako se ne ozira na socialno okolje iz katerih prihajajo.

PREBERITE ŠE: Filmska premiera: Mortdecai (2015)

A resnični izziv za Marijo se začne šele, ko se začne soočati z omejitvami lastnega, že precej opešanega telesa. Gre za slikovit kolaž zgodb, ki jih pripovedujejo stene njenega studia in ki so polne življenjskih preobratov na bolje.

Komedija Mortdecai 12. avgust, 3600 Filmska premiera: Mortdecai (2015) Duff 25. februar, 2015 Filmska premiera: Dežurni bajs (2015) cover-87-oscars-2015 22. februar, 2015 Oskarji 2015 – podelitev oskarjev (v živo) Petdeset odtenkov sive 12. februar, 2015 Premiera: Petdeset odtenkov sive (2015) ·