hundred_foot_jurney
28. jan
Kulturni izbor · film

V glasbi imamo absolutni posluh, v gastronomiji absolutni okus. Hassan Kadam velja za kuharskega čudodelnika, ki se iz Indije, dežele tisočerih začimb, emigrira v Francijo, kjer so, če povzamemo besede Jeana Anouilha, poroke, krsti, dvoboji, pogrebi in diplomatski spori le pretveza za dobro večerjo. A ker Hassan indijski restavracijo odpre restavracije pred nosom Madame Mallory (Helen Mirren) zakuha incident.

Cineplexx, Cankarjev dom
Cineplexx
4€ - 6€

Zgodba se dogaja v prisrčni vasici Saint-Antonin-Noble-Val na jugu Francije, kjer Hassan Kadam (Manish Dayal) odpre indijsko restavracijo Maison Mumbai v neposredni bližini (od tod ime filma) z Michelinovimi zvezdicami okrašene restavracije Le Saule Pleureur (Pod vrbo žalujko) v lasti Madame Mallori (Helen Mirren). Kombinacija neusmiljene Malloryjeve in temperamentnega Hassanovega očeta Papeja (Om Puri) spokojnosti te idilične vasice postavi na hladno.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Into the Woods

Čeprav je sprva vzvišena, arogantna in poniževalna, se Malloryjeva, kot svinjski zrezek, ki rabi čas, sčasoma le omehča in naredi v srcu toliko prostora, da se njeni (kulinarični in svetovnonazorski) okusi in okusi Hassanove družine zbližajo in en do drugega ne kuhajo več zamer.

Če se zgodba začne s skorajšnjim trkom (avtomobila), ki vodi v pravi trk dveh svetov, pa film ne pusti grenkega priokusa, saj kot je znano, gre ljubezen skozi želodec in še tako hladna Madame Mallory sprevidi, da ima napačen recept za svoj odnos do te indijske družine.

Odpri galerijo

Filmska_platna_4_Fantovska_leta_01 4. september, 2014 Filmska premiera: Fantovska leta Zlati lev 27. avgust, 2014 71. Beneški filmski festival Film_7_Lucy_05 21. avgust, 2014 Filmska premiera: Lucy 4_Into-the-storm-13-6-10 28. januar, 9200 Filmska premiera: V osrčju viharja