Film Prehod (The Rift, 2016)
21. apr
Kulturni izbor · film

Film Prehod (The Rift) je srbski znanstvenofantastični triler s Katarino Čas v glavni vlogi, ki je nedavno navdušil občestvo na beograjskem mednarodnem filmskem festivalu FEST, na redni spored slovenskih kinematografov pa prihaja 28. aprila 2016. V filmu srbsko-slovensko-korejske produkcije mednarodno uveljavljena slovenska igralka, ki je zaigrala tudi že ob boku Leonarda DiCapria in Ala Pacina, igra spečo agentko Cie Liz Ward.

Kino Bežigrad, Ljubljana
Kino Gledališle Bežigrad
5,90 €

Prehod (The Rift) je zanimiv žanrski projekt srbskega režiserja Dejana Zečevića, ki je v filmu eno glavnih vlog zaupal Slovenki Katarini Čas, družbo pa ji delajo še srbski filmski zvezdnik Dragan Mićanović in ameriška kolega Monte Markham in Ken Foree.

PREBERITE ŠE: Filmska premiera: Moja obilna grška poroka 2

Katarina Čas se v filmu prelevi v Liz Ward, spečo agentko ameriške centralne obveščevalne agencije Cia, ki s težavo preboleva smrt svojega sina. Žalovanje prekine nujna operacija v Srbiji, kjer mora z ameriškimi in srbskimi agenti zavarovati strmoglavljen ameriški vojni satelit. Rutinska operacija se izkaže za vse prej kot to, saj o satelitu na kraju padca ni ne duha ne sluha. Edina sled agente vodi do opuščene tovarne svile, kjer pa jih čaka srhljivo presenečenje.

In kaj je o svoji vlogi v filmu Prehod, ki vam bo naježil kožo, dejala Časova, ki si je med snemanjem nesrečno zlomila nogo? ”Moj lik je ženska s težko preteklostjo. V njej je polno čustev, saj je izgubila otroka, kar je nekaj najbolj groznega. Toda gre za močno žensko, ki najde moč, da gre dalje. Ne gre samo za blondinko z določeno nalogo, ampak za kompleksen lik z globino.” Premierno bo film v Sloveniji predvajan 21. aprila 2016 v kinu Bežigrad.

Katarina Čas kot Liz WaidOdpri galerijo
Moja obilna grška poroka 2 24. februar, 2400 Filmska premiera: Moja obilna grška poroka 2 Kinotrip - prvi mednarodni filmski festival, ki so ga ustvarili mladi za mlade 24. marec, 2016 Kinotrip: mednarodni filmski festival od mladih za mlade Festival dokumentarnega filma 2016 24. februar, 1600 FDF 2016: 18. festival dokumentarnega filma Erotični večer v Kinodvoru 24. februar, 1800 Za valentinovo na erotične filme v Kinodvor · · · ·