6308433_orig
4. jun
Kulturni izbor · film

Filmsko-morska pustolovščina mlade in nadobudne vabi na filmski festival Kino Otok. Le pogumno zaplavajmo med mlade filmske ustvarjalce, ki bodo od maja dalje dihali z deseto edicijo filmskega festivala Kino Otok. K ustvarjalnemu in kreativnemu sodelovanju, druženju in življenju s filmom smo vabljeni vsi mladi in otroci. Od blizu in daleč.

do
Izola
Isola Cinema
Ni znano

Toplega junija se vsako leto veselimo prav vsi, še posebej mlajši. Razlog verjetno tiči v bližajočih se počitnicah ali pa v preprostem filmskem vrvežu, ki ga na našo Obalo prinaša zgodnje poletje. Kino Otok bo tudi letos, tokrat že deseto leto, Izoli med 4. in 8. junijem nadel filmsko preobleko, ki je z leti postala že skoraj pretesna za toliko neverjetnih idej, zato je festival prerasel v neformalno izobraževalno platformo. Ta bo z odprtimi rokami pozdravila 15 mladih iz vse Evrope, ki bodo domače okolje 12. maja za mesec dni zamenjali za udejstvovanje na področju filma. V okviru neformalnega praktičnega usposabljanja Iz sveta v Izolo – iz Izole v svet bodo nadobudni mladi, ki se jim bo pridružilo še 25 vrstnikov iz Izole in okolice, spoznavali in raziskovali, kako nastaja filmski festival.

Od delavnic v Podmornici do uživanja ob Videu na plaži

Film je ena od najbolj priljubljenih komunikativnih vej umetnosti ter edinstvena valilnica idej in kreativnosti, zato je Kino Otok pravo mesto za različne skupine mladih, ki bi radi tako ali drugače svoje misli izrazili skozi to vrsto umetnosti in jo želeli podrobneje raziskati. Prva priložnost se tako osnovnošolcem med 12. in 14. letom ponuja že 4. maja, ko se boste lahko preizkusili v vlogi žirije na Evropskem dnevu mladega filmskega občinstva, kopica dejavnosti pa vas čaka tudi junija na 10. Kinu Otok, kjer boste lahko ustvarjali svoje filme na filmski delavnici Podmornica ali pa se preprosto prepustili čarobnemu zavetju kinodvorane. Nekoliko starejši, perspektivni in še neuveljavljeni filmski ustvarjalci lahko svoje videnje na svet predstavite v okviru uveljavljene festivalske sekcije Video na plaži. Kratkometražni filmi, izbrani z odprtim javnim pozivom, se mednarodnemu občinstvu predstavijo na platnu ob izolskem Svetilniku, pozneje pa pogosto prepotujejo Slovenijo v okviru posebnih predstavitev v študentskih klubih, mladinskih centrih in sorodnih okoljih.

Zakulisje Kina Otok bo torej teden dni pravo središče mladih filmofilov in tistih, ki bi radi v zanimivem filmsko-morske okolju spoznali kopico ustvarjalcev in neformalno izkušnjo morda pretvorili v nekaj več. V času, ki je mladim izrazito nenaklonjen, je takšen mali ustvarjalni svet vsekakor še kako dobrodošel.

Film_8_Nevidna_zenska_5 2. junij, 2014 Romantični biografski film: Nevidna ženska Filmska_platna_2_Hisa_velikega_carodeja_10 30. marec, 0000 Filmska premiera: Hiša velikega čarodeja Filmska_platna_3_Grace_Monaska_6 22. maj, 2014 Filmska premiera: Grace Monaška IH7A2204.CR2 22. maj, 2014 Filmska premiera: Možje X – Dnevi prihodnje preteklosti · · · ·