Glasba_3_Fire
28. sep
Kulturni izbor · glasba

Za vse ljubitelje jazz glasbe, še posebej skandinavske struje, prihaja v Maribor trio Fire!. Fantje bodo zažigali, kot se za prave jazzerje spodobi. Skupino sestavljajo člani skupin The Thing, Wilbirds and peacedrums ter Tape.

Narodni dom Maribor
Narodni dom Maribor
9€

Skupino Fire!, ki trenutno velja za eno najbolj vročih glasbenih izdelkov švedskega jazza, sestavljajo Mats Gustafsson na saksofonih, Fender Rhodesu ter elektroniki, Johan Berthling na električnem basu ter Andreas Werliin na bobnih ter tolkalih. Za njihove koncerte velja, da so enkratno doživetje. Pričakujemo lahko unikaten jazzovski zvok za katerega mnogi pravijo, da je eksplozija električnega zvoka. Je sodobno glasbeno požigalništvo prepolno energije, ki v ponavljajočih upočasnitvah ter pospešitvah gradi svež pogled na glasbo. Fantje se slogovno ne omejujejo. Prav zaradi tega v svet jazz glasbe vnašajo svežino. Svoj navdih črpajo iz jazza, garažnega rocka, elektroakustične glasbe ter iz ropota našega vsakdana. Fire! Nas ne bo pustila ravnodušnih. Trio je vse, kar beseda obljublja. Prepustimo se toploti skandinavskega jazza.


Glasba_4_THEBEATLESRevival 28. september, 2013 Najbolj originalni posnemovalci skupine The Beatles 345y655 27. september, 2013 Re:fresh, festival urbane kulture v Mariboru Glasba_SeveraGal_ foto. Jana Šnuderl 24. september, 2013 Severa in Gal Gjurin na Ljubljanskem gradu niet2008 13. september, 2013 Punk dvoboj: Via Ofenziva vs. Niet · ·