Fotopub
22. jan
Kulturni izbor

Novomeški fotografski festival Fotopub s temeljnimi premisami, kot so predstavitev slovenskih in tujih fotografov mlajše generacije, umeščanje sodobne slovenske fotografije na domači in svetovni zemljevid, ter aktivno vključevanje strokovne in laične javnosti, predstavlja več kot potrebno platformo za povezovanje in konstruktiven dialog med mladimi, še uveljajočimi se ustvarjalci ter njihovimi starejšimi kolegi.

do
Novo mesto
Klapa, društvo ljubiteljev filma
Vstop je prost
Dogodek na Facebooku

Enotedenski fotografski festival Fotopub bo v letošnjem letu, natančneje od 3. do 8. avgusta, postregel s šestimi skupinskimi razstavami triindvajsetih uveljajočih se domačih in tujih umetnikov, ki prihajajo iz Slovenije, Bulgarije, Brazilije, Švice, Nemčije, Hrvaške, Islandije, Italije, Nizozemske, Izraela, Velike Britanije in Latvije. Program festivala bo vključeval še novi fotografski knjižni sejem, glasbeni program, ki bo predstavljal sodobne, še uveljavljajoče se trende v glasbi in “portfolio review”, ki bo v Novo mesto pripeljal deset pomembnih akterjev (umetnikov, kuratorjev, urednikov in galeristov) na področju globalne sodobne fotografske umetniške scene.

Organizacijo Fotopuba sta lansko leto prevzela Dušan Josip Smodej in Jure Kastelic, ki sta k sodelovanju povabila šest mladih ustvarjalcev, ki prihajajo iz različnih umetniških akademij po Evropi: Bojana Mijatovuća, Dareta Sintiča, Miho Erjavca, Aljaža Celarca, Klemena Ilovarja in Tadeja Vindiša. Izvrstni lanskoletni ekipi se letos pridružujejo še Živa Kleindienst, Gregor Kocijančič, Reinis Lismanis in Paulo Wirz.

·