PicMonkedggdy Collage
30. okt
Kulturni izbor · odri

Cirkus na mesec je sklop cirkuško-plesnih predstav, ki se bodo konec vsakega meseca odvijale v ljubljanskem KUD-u France Prešeren. Plesna skupina Fourklor nam bo od 30. oktobra naprej s plesom na tkanini približala galantno umetnost zračnih disciplin.

KUD France Prešeren
KUD France Prešeren
brezplačno

Plesna skupina Fourklor je lani praznovala že dvajseti rojstni dan. Njen začetnik, koreograf Brane Potočan, je skupaj s svojimi plesalci vedno iskal nove načine izražanja, ki nikoli niso sledili že ustaljenim plesnim smernicam in gibom. Hkrati pa so se skozi vsa leta držali svoje znane smernice ‘’manj je več’’.

PREBERITE ŠE: Estetske fotografije črno-belih plesalcev na strehah Pariza

V sodelovanju z ljubljanskim KUD-om France Prešeren bodo od 30. oktobra naprej konec vsakega meseca ljudem približali umetnost cirkusa in elegantnih zračnih disciplin. V sklopu cirkuško-plesnih predstav Cirkus na mesec bo vsaka predstava zastavljena kot mozaik. Niz posameznih točk bo tvoril zaokroženo celoto, gledalci pa bomo priča plesu na tkanini, na vrvi, na visečem obroču in drugim estetskim plesno-cirkuškim točkam, s katerimi se Fourklor v zadnjem času intenzivno ukvarja.

30. oktobra bodo na tkanini plesali Nina Bučuk, Nina Grguraš, Lana Mihelčič, Lucija Adamič, Kristina Martinc, Rebeka Vegelj, Katja Pavlovič, Dušan Teropšič in Branko Potočan. Za glasbeno spremljavo bo skrbel Goran Završnik. Vstop na predstave Cirkus na mesec je brezplačen, seveda pa so zaželjeni prostovoljni prispevki, s katerimi bomo podprli tako delovanje KUD-a France Prešeren kot plesnih umetnikov.


foto: SNG opera in balet 30. oktober, 2014 Premiera Tristana in Izolde v SNG Opera in balet Ljubljana cover 21. oktober, 2014 MAESTRO™: Odpuljen spopad za impro prestol cover 18. oktober, 2014 Mame – nova komedija SiTi Teatra FBS-materiali_b 26. maj, 4000 49. Festival Borštnikovo srečanje