cover-e-sports
9. jul
V zraku · dan za

Slovenija je s Portorožem dobila enkratno priložnost, saj bo med 6. in 13. septembrom 2015 postala popek sveta za tekmovalce v igranju računalniških iger. Gostila bo namreč Gaming Paradise oziroma Igračarski raj, največji e-športni festival v tem delu Evrope. E-športne aktivnosti bo popestrila tudi zabava na obali, Portorož pa bo sploh prvo tovrstno prizorišče, ki bo imelo za kuliso poleg morja obiskovalcev in udeležencev (samo predizbor na prostem v Sečovljah je dosegel kar 1,6 milijona ogledov prek spleta) tudi pravo morje.

do
Portorož
The Gaming Resorts
Od 35€ dalje

Po teniškem turnirju se Portorožu obeta še en športni spektakel. Med 6. in 13. septembrom 2015 bo namreč gostil največji e-športni festival na tem koncu Stare celine. Po profesionalnih teniških igralcih bodo sedaj mesto rož v sklopu festivala Gaming Paradise aka Igračarski raj 2015 preplavili še profesionalni tekmovalci v igranju računalnikih iger (organizator si nadeja obisk okoli 10 tisoč navdušenk in navdušencev nad športom 21. stoletja, ki bodo lahko pozdravili svetovno znane e-športne ekipe), ki si hitro utirajo pot med svetovne zvezde, ki tudi mastno služijo.

Pri nas je ta športna disciplina še precejšna neznanka, a to se zna sredi septembra z dogodkom pod okriljem družbe The Gaming Resorts (aka Igričarska letovišča) korenito spremeniti. V tednu dni se bosta zvrstila dva večja in peterček manjših turnirjev, vzporedno pa bo potekal tudi sejem, ki bo gostil znana imena iz sveta računalništva in iger ter obilico druge, z elektronsko in alternativno glasbo začinjene zabave.

PREBERITE ŠE: YouTube Gaming – spletni portal rezerviran za igračarje

E-športniki in e-športnice aka igralci in igralke se bodo potegovali za denarne nagrade pri tem pa jih bo lahko širom sveta preko spleta spremljal kdorkoli (največje turnirje spremlja tudi več kot 100 milijonov gledalcev). Boste zraven?

Nostalgična sobota 29. avgust, 2015 Vintage Vikend / Nostalgična sobota pred Slovenskim etnografskim muzejem rolka foto 29. avgust, 2015 Hude Shoezz Rolka 2015 – Rolka v Guinessovo knjigo rekordov bienale-1 28. avgust, 2015 31. mednarodni grafični bienale v Ljubljani cover-nodi 27. avgust, 2015 Center Interspar Vič v polnoletnost · ·