Gledališka premiera: Predstava Chagall v Mini teatru
16. nov
Kulturni izbor · odri

16. novembra 2016 ob 20. uri se bo v Mini teatru v Ljubljani premierno uprizorila gledališka predstava Chagall. Predstava navdih črpa iz umetnosti in življenja belorusko-francoskega slikarja Marca Chagalla. Dramaturško, scenografsko in režijsko bo predstava obogatena s Chagallovo ikonografijo, ki bo gledalca popeljal v nadrealističen svet enega izmed največjih umetnikov prejšnjega stoletja. Vstopnice so že na voljo.

do
Mini teater Ljubljana
Mini teater
20 €
Dogodek na Facebooku

Gledališka predstava Chagall bo 16. novembra 2016 ob 20. uri prvič uprizorjena na odru ljubljanskega Mini teatra. Delo režiserja Ivana Peternelja je navdihnjeno po ustvarjanju, zapuščini in življenju enega izmed največjih slikarjev prejšnjega stoletja – Marcu Chagallu.

Chagall je likovno umetnost doživljal kot sredstvo, ki pripoveduje zgodbe ter gledalcem po eni strani omogoča doživetje novih izkušenj, po drugi strani pa vračanje v stare spomine. Predstava bo posvečena Chagallovi umetnosti in njegovi življenjski filozofiji.

PREBERITE ŠE: Premiera: Stari klovni v SNG Nova Gorica

Gledališče in likovna umetnost bosta skozi sproti nastajajočo scenografijo hodili z roko v roki in gledalca vabili v nadrealistični svet Chagallovega ustvarjalnega opusa. V glavnih vlogah bodo nastopili Blaž Šef, Ivan Peternelj, Liza Marija Grašič, Ravil Sultanov in Nataša Sultanov. Vstopnice so že v prodaji.


PRteaterKolaz26SEP-6 (1) 15. november, 2016 PR teater 2016 – cirkus komuniciranja Britanski band Placebo prihajajo v Zagreb 10. november, 2016 Koncert: Placebo novembra v Zagrebu Zabava na Nebotičniku: Halloween visoko nad mestom 30. oktober, 2016 Zabava na Nebotičniku: Halloween visoko nad mestom Ljubljanski maraton 2016 30. oktober, 2016 Tekaška prireditev: Volkswagen Ljubljanski maraton 2016 · · ·