Faust_nosilna
21. sep
Kulturni izbor · odri

21. septembra se bo na odru ljubljanskih Križank odvila premiera Goethejevega Fausta. Za režijo je poskrbel izvrstni Tomaž Pandur, nastopila pa bodo največja imena slovenskih odrov.

Križanke
SNG Drama
25 evrov

Goethejev Faust, ki bo premierno uprizorjen konec septembra v ljubljanskih Križankah obeta veliko. Poleg tega, da je za režijo poskrbel Tomaž Pandur, bodo v glavnih vlogah nastopili Igor Samobor, Branko Šturbej, Barbara Cerar, Polona Juh, Branko Jordan in Uroš Fürst.

PREBERITE ŠE: Jovanotti – Ljubljana: italijanski glasbeni superzvezdnik bo nastopil na koncertu v Ljubljani

Za glasbo bosta poskrbela Primož Hladnik in Boris Benko, ki ju bolj poznamo kot duo Silence. Zgodba, ki temelji na srednjeveški legendi o človeku, ki je prodal dušo hudiču je še kako aktualna tudi danes: govori namreč o občutkih odtujenosti, ki jih ima vsak človek, ki želi razumeti sebe in druge v kontekstu celotnega sveta in je tako razpet med zemljo in nebom.

Predstava je nastala v koprodukciji SNG Drama Ljubljana in Festivala Ljubljana.

VZPOREDNO_Vaczi Roland_0713 25. junij, 4400 Festival: 22. EX PONTO – ”Samo moj svet” OPERA 25. junij, 2800 Kulturna soseska – Otvoritev izvirnega kulturnega projekta v Ljubljani 514abf6986 3. september, 2015 Zraka! Something’s in the air v Slovenskem mladinskem gledališču mladi levi 23. avgust, 2015 18. Mednarodni festival Mladi levi 2015 v Ljubljani – za nov pogum in optimizem · ·