Gogol Bordello 2013 Press SREDNJA2
19. sep
Kulturni izbor · glasba

Odštekani, energični, samosvoji in vedno aktualni Gogol Bordello se vračajo na oder Cvetličarne.

Cvetličarna, Ljubljana
Cvetličarna
25 evrov v predprodaji

Za nekatere so člani že skorajda kultne zasedbe Gogol Bordello trubadurji svobode in strasti, za druge so sodobni križarji v boju proti plehkosti globalizirane pop kulture in njeni amerikanizaciji. Vsekakor so vrhunska glasbena skupina, ki bo spet poskrbela za energične ritme v ljubljanski Cvetličarni. Vsak, ki se je njihovega koncerta kdaj udeležil, ve, da se na njihovo glasbo pleše do zgodnjih jutranjih ur.

Multietnična skupina iz New Yorka, znana po prvovrstnem šovu, ki ga ustvari s kombinacijo vrhunske glasbe ter teatralnega nastopaštva, se v Evropi mudi v sklopu turneje Pura Vida Conspiracy. Izvajajo tako imenovani gypsy punk, ki ga spretno obogatijo s punk, dub, klezmer, reggae, ska ter kabaret primesmi z zvokom harmonike, violine in zanimive mešanice jezikov.

Karizmatični pevec in ukrajinski priseljenec Eugen Hutz velja za erupcijo nebrzdane energije. Podporo mu nudi pisana druščina glasbenih ameriških emigrantov iz Rusije, Belorusije, ZDA, Etiopije, Ekvadorja ter nepozabne, vedno prepričljive in opazne podporne pevke azijskega porekla.

· · · · ·