Jugo_nosilna_1
13. apr
Kulturni izbor · odri

11. aprila je bila v SNG Drama Ljubljana premierno uprizorjena dramatizacija romana Jugoslavija, moja dežela Gorana Vojnovića. V režiji Ivice Buljana sta se na odru prepletali dve kontrastni podobi Balkana.

SNG Drama Ljubljana
SNG Drama Ljubljana
8 - 25 evrov

Goran Vojnović je v romanu Jugoslavija, moja dežela združil dve konstrastni podobi Jugoslavije: eno, kakršna ostaja v nostalgičnem spominu na otroštvo mnogih posameznikov, in drugo, kakršna je videti skozi oči nezaslepljenih odraslih. V dramatizaciji, katere avtor je Vojnović sam, se te dve podobi na odru prepletata hkrati in v gledalcih živo prebujata občutke razdvojenosti, s katerimi se soočamo vsakič ob problemu zločinov, ki so jih zagrešili naši dobri očetje, strici, sosedje ali znanci.

PREBERITE ŠE: 19. EXODOS – Bodoči arhivi: fokus Afrika

Premierna uprizoritev se je v režiji Ivice Buljana na velikem odru odvila 11. aprila, nostalgijo z grenkim priokusom pa bodo v nas vzbujali igralci, kot so Matjaž Tribušon, Nataša Barbara Gračner, Zvone Hribar, Maja Končar, Saša Tabaković, Jernej Šugman, Bojan Emeršič, Marko Mandić, Nina Ivanišin, Zvezdana Mlakar, Benjamin Krnetić, Iva Babić, Nina Valić in drugi. Ponovitve v aprilu bodo še 13., 16., 17., 20. in 24. aprila.

Novinarsko_vodstvo_29.5.2014_Foto_Andrej Peunik_MGML (8) 2. april, 2015 Emona: mesto v imperiju – rimska prababica na ogled le še dva meseca Akram Khan Vertical Road 31. marec, 2015 Predstava – Akram Khan Company: iTMOi 46_03eyetoeye 20. marec, 2015 Razstava Naši heroji v Mariboru manjaribhatnagar.files.wordpress.com 19. marec, 2015 Opera: Carmen v ljubljanski operni hiši · ·