Harlem Gospel Choir: v Slovenijo prihaja najbolj znan gospel zbor iz ZDA
22. dec
V zraku · dan za

Nastopili so za papeža, Nelsona Mandelo, Baracka Obamo, sodelovali so z zvezdniki, kot so U2, Andre Rieu, Madonna in Michael Jackson, zdaj pa bodo nastopili tudi pred slovenskim občinstvom. Hram slovenske kulture bo 22. decembra gostil zbor, katerega nastop je dinamičen, z njim pa skušajo približati afro-ameriško kulturo, ki je stkana v gospel glasbo, bolje znano kot pobožno glasbo, ki je značilna za cerkve v ZDA. S svojim sporočilom ljubezni so navdušili ljudmi po celem svetu, verjamemo pa, da bo tako tudi v Sloveniji.

Cankarjev dom
Harlem Gospel Choir
od 26 €
Dogodek na Facebooku

Harlem Gospel Choir je leta 1986 ustanovil Allen Bailey, ki je idejo zanj dobil po obisku praznovanja v čast dr. Martinu Luthru Kingu ml. v Harlemu. Tako je ustavil zbor, v katerem predstavlja najboljše pevce in glasbenike iz harlemskih ter ostalih newyorških črnskih cerkva.

Njihov nastop je dinamičen, z njim pa poskušajo približati afro-ameriško kulturo, ki je stkana v gospel glasbo, bolje znano kot pobožno glasbo, ki je značilna za cerkve v ZDA. Slogan vsakega njihovega nastopa je zbližanje ljudi in narodov.

Njihove pesmi upanja se dotaknejo vsakogar in povzdignejo do angelskih višin. So nekaj originalnega, saj jih mnogi želijo posnemati, a le Harlem Gospel Choiru uspeva resnično odsevati mogočni duh gospela.

Zbor med nastopi po vsem svetu z blagoglasnim petjem seje veselje in dobro voljo. Ta se bo preselila tudi v naše kraje, saj bodo v soboto, 22. decembra, nastopili v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Dva dni prej pa v Dvorani Bonifika v Kopru. Karte so že v prodaji.


24. Orto Obletnica in Partibrejkers 2018: rokenrol v hiši 22. december, 2018 24. Orto Obletnica in Partibrejkers 2018: rokenrol v hiši 10kin Novoletni Spektakel 2018 21. december, 2018 10kin Novoletni Spektakel 2018 Srečanje z dedkom mrazom in živalmi 2018: dobri mož v živalskem vrtu 15. december, 2018 Srečanje z dedkom Mrazom in živalmi 2018: dobri mož v živalskem vrtu cmt-181214-ritem_mladosti-Dubioza Kolektiv-photo-by-Goran-Lizdek 14. december, 2018 Ritem mladosti 2018: v Red Bull Music Soundclash izzivu se bosta spopadla S.A.R.S. in Dubioza Kolektiv · · · · · ·