Akordika_3
30. nov
V zraku · dan za

Akordika črpa glasbo iz klasičnih in sodobnih muzikalov, a ne z namenom, da bi bolj ali manj znane melodije odela v še eno preobleko, temveč ker se v njih skriva vse prepogosto spregledana globina.

Skalna dvorana, Ljubljanski grad
Ljubljanski grad
7,00 €
Dogodek na Facebooku

Družbena kritičnost, vpeta v besedila, glasbenikom pomeni izhodišče za aranžmajsko domiselnost in dovršenost ter večplastnost inštrumentalnih (jazzovskih) improvizacij. Da gre za zasedbo, ki se ne skriva za razčlenjevanjem posameznih melodičnih linij in se ne boji iskati lastnega pogleda na že slišano, kaže tudi premik proti avtorski glasbi, ki jo od lanske jeseni vključujejo v repertoar. Gre za skladbe članov zasedbe, Matije Mlakarja in Mance Udovič, ter skladbo priznanega skladatelja Aleša Strajnarja. S širokim naborom žanrsko raznolike glasbe jim uspe zadovoljiti generacijsko raznoliko poslušalstvo, prisotno tako pod odri klubske jazzovske intime kot ob nastopih na velikih odrih, na katerih se pričakujejo energičnost, udarnost in živost. Prav te značilnosti pričajo o tem, zakaj nastopi Akordike navdušujejo tako ljubitelje sproščenosti kot tudi tiste, ki si želijo zahtevnejše poslušalske izkušnje. Njihov repertoar zajema pop-rock napeve (Jesus Christ Superstar, Defying Gravity), balade (I Dreamed A Dream, Maybe This Time, On My Own, Tomorrow, Hopelessly Devoted To You), a tudi kabaretno sofisticiranost (All That Jazz, Money Makes The World Go Round, If I Were A Rich Man) in svobodomiselnost 60. let minulega stoletja (Acquarious). Nabor sega še do glasbe iz sodobnejših muzikalovskih stvaritev, kakršna je denimo tista iz Levjega kralja ali pop-rock muzikala The Wicked, ter melodije, ki se nam vsem zdijo že tako rekoč nepogrešljive: Life Is A Cabaret, My Favourite Things, I Got Rhythm, On Brodway, My Heart Belongs To Daddy, ter mnoge druge, ki poskrbijo za kakovostno in nepozabno glasbeno doživetje.


shutterstock_358706258 30. november, 2018 Prižiganje lučk v Ljubljani: tokrat 30. novembra 2018 Winter Days of Metal 2018: zimske radosti ob najljubši glasbi 29. november, 2018 Winter Days of Metal 2018: zimske radosti ob najljubši glasbi Peter Hi 29. november, 2018 SEMPL 2018: ob 20. obletnici s presežki DUCmedia.eu__I6A1550 24. november, 2018 Movember tek 2018: najbolj brkat tek, ki bo ovil Ljubljano · · ·