Foto: Jazzinity
18. avg
V zraku · dan za

Jazzinity je mednarodna glasbena delavnica in festival. Je okolje, ki goji, spodbuja, izobražuje, nagrajuje, povezuje in osvešča na področju jazza in sorodnih praks.

do
Novo mesto, različne lokacije - Glavni trg, Kulturni dom Janeza Trdine, Atrij LokalPatriot;
Jazzinity
Vstop je prost

Jazzinity je največji mednarodni festival v jugovzodni regiji, ki ustvarja mednarodna povezovanja, izvirne avtorske projekte in spodbuja potencial mladih glasbenikov. Delavnica Jazzinity je enotedensko glasbeno izobraževanje, akademija, ki je odprta za vse, ki jih zanimata improvizacija in jazz. Delavnice se vsako leto udeleži do 80 udeležencev iz vsega sveta.

Festivalski program sestavljajo predstavitve novih slovenskih jazzovskih projektov, koncert mentorjev delavnice in posebnih gostov. Jazzinity na mestne ulice in trge prinaša večerne koncerte in festivalsko vzdušje.

Festival letos simbolno odpira fotografska razstava »Jazzlumination 2000-2013« in nastop novomeške jazz zasedbe, ki je nastala na lanskem festivalu. V dogajanju, ki sledi bodo nastopili Dre Hočevar, Robert Jukič, Andy Middleton in drugi.

Sonus festival3 18. avgust, 2014 Sonus festival za poletni zaključek sezone na Jadranu Foto: prostoroz.org 16. avgust, 2014 4. Garažna razprodaja v Parku Tabor Foto: OverJam 13. avgust, 2014 Na letošnjem Overjam Reggae Festivalu bomo lahko uživali v Shaggy-jevih ritmih Festival LUFt 7. avgust, 3600 Festival LUFt! V Škofji Loki · · · · ·