kino_bezigrad_facebook
22. jan
Kulturni izbor · film

Odlična novica iz kinotečnih logov! Ljubljana se v pomlad prebuja v filmskem slogu, saj svoja vrata po več kot desetih letih 26. marca 2015 odpira Kino Bežigrad.

Kino Bežigrad
Kino Bežigrad
Ni podatka

26. marec 2015 naj bo z rdečo označen na koledarju. Na ta dan po 12 letih svoja vrata odpira Kino Bežigrad. “V Ljubljani že kar nekaj časa vlada praznina, kar se tiče filmske ponudbe. Še posebej pa se je dogajalo zadnje čase, da je bilo v ljubljanskem multipleksu težko videti kakšno uspešnico. S prijatelji in sedaj tudi podporniki projekta (slovenski estradniki) smo razmišljali kako bi bilo, če bi zopet zavrteli čas nazaj, v čase, ko je bil obisk filmske predstave nek bolj intimen dogodek. Po temeljitem razmisleku je padala odločitev – vrnimo Ljubljani, kar ji pripada! Modern mono kino,« svojo idejo o ponovnem odprtju pojasnjuje Edis Vukalić, poznani in izkušeni frizer, ki se tokrat sooča s filmskim svetom.

V Kino Bežigrad smo tako vabljeni od 26. marca dalje, ko se s filmom Strelec – Krvava pogodba (Gunman) odpirajo vrata v povsem prenovljeno dvorano, kjer bomo udobno nameščeni na rdečih sedežih uživali v ogledu najnovejših filmskih in gledaliških uspešnic. V sodelovanju s posebnim, za zdaj še skrivnostnim gostom, ekipa z Edisom na čelu pripravlja tudi poseben nostalgičen gledališki program. Ni pa več skrivnost, da bo otroke zabavalo gledališče Lucije Ćirović – Gledališče iz desnega žepka. Prav najmlajši bodo na svoj prišli na otvoritvi kina, prirejeni posebej zanje. Na palačinka partyju si bodo 28. marca, dva dni po prvi otvoritvi, ogledali animirani film Domov (Home). »Naj pa na tem mestu še povem, da bi radi organizirali tudi predotvoritveno druženje z okoliškimi stanovalci, saj si želimo, da nas lokalno okolje sprejme za svoje, saj menimo, da je to ključnega pomena za uspeh,« je prepričan novopečeni direktor kina, ki nam je še zaupal, da bomo v Kinu Bežigrad priča tudi manjšim unplugged koncertom, kulturnim dogodkom ali modnim revijam, otroci pa bodo lahko vsak vikend obiskovali delavnice in aminacijske kotičke.

In kakšna bo nova notranja podoba kina? “Zaenkrat vam lahko damo samo namig: ameriške sanje,” je skrivnosten Edis. Se vidimo 26. marca!

The Second Best Exotic Marigold Hotel. 25. marec, 2015 Filmska premiera: Eksotični hotel Marigold 2 2438_d005_00039 17. marec, 2015 Filmska premiera: Sosedov fant (2015) Ples z Marijo 10. marec, 2015 Filmska premiera: Ples z Marijo Komedija Mortdecai 22. januar, 3600 Filmska premiera: Mortdecai (2015) ·