Kinotrip - prvi mednarodni filmski festival, ki so ga ustvarili mladi za mlade
24. mar
Kulturni izbor · film

Konec marca 2016 bo v Kinodvoru potekal Kinotrip, prvi mednarodni filmski festival, ki so ga ustvarili mladi za mlade. Filmski program bo sestavljen iz animiranega in dokumentarnega filma, grozljivke, klasike ter sodobne poslastice svetovne kinematografije, seveda pa ga bo spremljal tudi bogat spremljevalni program.

do
Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana
Kinodvor
Ni podatka
Dogodek na Facebooku

Od mladih za mlade. Od novembra se v Kinodvoru medi vsebina prvega mednarodnega filmskega festivala Kinotrip, festivala, ki so ga ustvarili mladi za mlade. Štiridnevni dogodek bo potekal med 24. in 27. marcem 2016, ko se bodo na filmskem platnu Kinodvora zvrstili animirani in dokumentarni film, grozljivka, filmska klasika in za poobedek še poslastica svetovne kinematografije. Poleg projekcij se bomo lahko udeležili pogovorov in druženj z gosti z domače in tuje scene ter delavnic (videa in kratkega filma, snemanja filmskih podkastov, VJ-anja z DIY-mikroskopom). Celoten (in še podrobnejši) program festivala Kinotrip bo 7. marca objavljen na spletni strani kinodvor.org/kinotrip.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Vojna zvezd: Epizoda VIII (2017)

Kinodvor je že od nekdaj pribežališče mladih. Od leta 2008 peljejo program Kinobalon, ki je ukrojen po meri najmlajših obiskovalcev, železni repertoar je tudi šolski filmski program za vzgojno-izobraževalne ustanove, zdaj pa je tu še Kinotrip, kjer so mladi ne samo pasivni udeleženci, ampak tudi snovalci in izvedenci dejavnosti. Njegovo poslanstvo je mladim zagotoviti kakovosten filmskovzgojni program ter jim ponuditi priložnost, da ga aktivno sooblikujejo.

Kinotrip - prvi mednarodni filmski festival, ki so ga ustvarili mladi za mladeOdpri galerijo
Festival dokumentarnega filma 2016 28. januar, 1600 FDF 2016: 18. festival dokumentarnega filma Erotični večer v Kinodvoru 28. januar, 1800 Za valentinovo na erotične filme v Kinodvor Film Razgibano življenje samskih (2016) 11. februar, 2016 Filmska premiera: Razgibano življenje samskih berlinale 11. februar, 2016 66. Berlinale: začenja se mednarodni filmski festival v Berlinu · ·