nikogaršnja hči_2
9. dec
Kulturni izbor · odri

Najbolj priljubljena evropska komična opera 18. stoletja La Cecchina ali Nikogaršnja hči bo premierno uprizorjena v začetku januarja.

do
Različne lokacije
Organizatorji
15€

Opera, ki bo peta v italijanščini (s slovenskimi podnapisi) je ljubezenske tematike, njeno romantičnost pa ”kalijo” številni komičnimi zapleti. Govori o bogatem markizu, ki se zaljubi v revno vrtnarico. S tem pretrese strogi svet pravil aristokratskega sveta in par postane ujetnik družbenih norm, za njuno zgodbo se zdi, da je že od pričetka obsojena na nesrečen konec. V tedanji Italiji je bila opera tako priljubljena, da so po njej dobile imena številne meščanske vile in modne trgovine. Skladatelj opere Niccolo Piccinni je prav s to opero postal najpomembnejši skladatelj komične opere in s svojo nežno melodiko pomembno vplival na tedaj mladega Mozarta.

stand up 9. december, 2013 London calling – Večer originalne londonske komedije turlututu izbor_urska boljkovac (1) 9. december, 2013 Lutkovna miniaturka Tutlututu othello 7. december, 2013 Nagradna igra: gledališka predstava Othello Pavla nad prepadom 7. december, 2013 Pavla nad prepadom ·