SDL-3129
15. sep
Kulturni izbor · glasba

Velika želja Mariborčana Luke Šulića iz dvojca 2Cellos se bo končno uresničila, saj bo s Stjepanom Hauserjem svojemu rodnemu mestu priredil pravi koncertni praznik, domače občinstvo pa ga tudi že dolgo pričakuje, saj bo že skoraj 4 leta od zadnjega koncerta v Mariboru. 2Cellos tako z veseljem napovedujeta veliki koncertni open air spektakel v štajerski prestolnici 15. septembra 2018 na posebej pripravljenem prizorišču na Snežnem stadionu pod Pohorjem, kjer bodo samo za ta koncert pripravili veliki parter s sedeži in veličastni oder.

Snežni stadion, Maribor
Koda Events in VignaPr
Prodaja vstopnic od 18.5.
Dogodek na Facebooku

2Cellos, najbolj dinamičen inštrumentalni duet, je pred kratkim objavil povsem novo pesem Eye of the Tiger, obdelavo kultne teme iz filma Rocky III. Pesem v originalu izvaja skupina Survivor, Luka Šulić in Stjepan Hauser pa sta poskrbela, da obdelava na violončelih zveni močno, prepričljivo in energično. Dvoboj na violončelih je posnet v eni od puljskih garaž, v krogu prijateljev in rivalov: “Sva najboljša prijatelja, a tudi najboljša tekmeca! Vedno se trudiva premakniti meje zmogljivosti violončel, tokrat pa je to postalo osebno – violončeli nista preživeli!” sporočata 2Cellos.

Ta odlična izvedba pesmi doslej še ni bila na voljo, objavljena pa bo na novem, prihajajočem albumu 2Cellos, na katerem Luka in Stjepan marljivo delata. Poleg tega pa sta bila 2Cellos nominirana tudi za prestižno nagrado Zasedba leta – Classic Brit Awards, za katero se vsako leto potegujejo največji svetovni izvajalci in avtorji klasične in crossover glasbe.
Vstopnice za dolgo pričakovani ekskluzivni veliki open air koncert v Mariboru bodo na voljo od petka, 18. maja, od 10.00.

ED_SHEERAN_PUB3_CREDIT_BEN_WATTS 7. avgust, 2018 Koncert: rdečelasi Ed Sheeran avgusta 2018 na Dunaju thenational2_3000x2029_credit_posthoc_management (1) 10. julij, 2018 Koncert: The National prihajajo julija 2018 v Zagreb 2cellos_ph-simone-di-luca_5428_i960x600 29. junij, 2018 Koncert: 2Cellos se junija s spektaklom vračata na slovenske odre GB-Dan-Efram 2. junij, 2018 Koncert: kultni Newyorčani Gogol Bordello junija v Kopru · · · · ·