AndrÇ Rieu_Close Up
14. jun
Kulturni izbor · glasba

Nizozemski violinist André Rieu, mednarodno slavljen kot “kralj valčka” našega časa, prihaja 14. junija 2017 z Orkestrom Johann Strauss v ljubljanske Stožice. Tega izjemnega svetovnega glasbenika bomo z njegovim orkestrom na naših odrih videli prvič.

Dvorana Stožice, Ljubljana
Star Produkcija
od 39,00 € do 109,00 €

Svoje sanje je nizozemski violinist André Rieu začel živeti leta 1994, ko je s svojim orkestrom, imenovanim Orkester Johanna Straussa, prepotoval cel svet. Prodal je več kot 40 milijonov albumov, na koncertih pa ga je videlo in slišalo že več kot 700 tisoč oboževalcev po celem svetu. Repertoar sodobnega Johanna Straussa, mednarodno slavljenega kot “kralja valčka” našega časa, je sestavljen iz največjih glasbenih uspešnic iz filmov, muzikalov, oper, kot tudi iz zakladnice pop in rock glasbe in seveda – najlepših valčkov. Njegovi oboževalci ga imajo radi zaradi njegovega unikatnega in sproščenega nastopa, repertoarja in entuziastičnega vodenja koncertov.

PREBERITE ŠE: Koncert: Guns N’ Roses julija 2017 na Dunaju v izvirni zasedbi!

Predvajanje njegovega koncertnega filma je prvič v zgodovini tovrstnih produkcij doseglo prodajo vstopnic za več kot milijon angleških funtov v samo enem dnevu. S tem je presegel dotedanji rekord, ki so ga imeli One Direction.
“Čustva so najpomembnejša na svetu,” pravi Rieu. “Odločitve bi morali sprejemati s srcem, ne z razumom. Ljudje me pogosto sprašujejo, na kakšen način se odločam, kaj bom izvajal – gre za čisto intuicijo. Ljubim Johanna Straussa, a Andrew Lloyd Weber in Bruce Springsteen me prav tako vzburjata. Morali bi se nehati omejevati s kategoriziranjem in mejami – ne le v okvirih glasbe, ampak na splošno v naših življenjih.”

bruno mars dunaj 2017 koncert 3. junij, 2017 Koncert: Bruno Mars junija 2017 prihaja na Dunaj Rock in Vienna 2017 2. junij, 2017 Glasbeni festival Rock in Vienna 2017 – Dunaj bo že tretjič prestolnica rocka festival sea star umag 26. maj, 2017 Festival Sea Star v Umagu: nov festivalski biser Sredozemlja depeche mode ljubljana 2017 14. maj, 2017 Koncert: Ljubljana bo maja 2017 gostila legendarne Depeche Mode · · · · ·