Koncert: Asaf Avidan v Kinu Šiška
23. nov
Kulturni izbor · glasba

Asaf Avidan, izraelski pevec, ki je zavladal na mednarodnih glasbenih lestvicah s hitom One Day, prihaja v Slovenijo. 23. oktobra se bo Asaf Avidan v Kinu Šiška predstavil slovenskemu občinstvu. Koncert bo objet v atmosfero nežnih, globokih čustev, za katere bosta poskrbela Avidanov žametni glas in njegovo virtuozno igranje kitare. Vstopnice so že na voljo.

do
Kino Šiška
Kino Šiška
25 €
Dogodek na Facebooku

23. oktobra bo izraelski pevec Asaf Avidan v Kinu Šiška prvič nastopil na slovenskih odrih. 36-letni pevec in pisec pesmi se je s kitaro prvič srečal šele pri svojih 26 letih. Leta 2006 je izdal svoj prvenec z naslovom Now That You’re Leaving ter se podal na svojo prvo akustično turnejo po Izraelu.

PREBERITE ŠE: Koncert: Cat Power v Kinu Šiška

Še istega leta je ustanovil skupino Asaf Avidan & The Mojos, ki je v naslednjih štirih letih izdala albume The Reckoning, Poor Boy/Lucky Man in Through the Gale. Kmalu po legendarnem koncertu, na katerem je skupina med drugimi delila oder z Robert Plantom, Benom Harperjem in Loujem Reedom, se je skupina razšla in Asaf Avidan je nadaljeval svojo solo kariero.

Napisal je album Different Pulses, kmalu zatem pa ga je presenetila svetovna slava, ki mu jo je omogočil remiks njegove pesmi Reckoning Song – ta hit je poleti 2013 vladal na vseh glasbenih programih. Avidan je leta 2015 izdal še album Gold Shadow, v katerem govori o razhodu s svojo takratno partnerko. V Kinu Šiška bo Asaf Avidan v okviru svoje solo turneje Labirint nastopil v minimalističnemu, a umetniško izpopolnjenemu spremstvu svoje kitare ter s tem obiskovalce popeljal v labirint svojega ustvarjalno in čustveno bogatega sveta. Vstopnice so na voljo tukaj.


Andrea Bocelli: prvič v Sloveniji 19. november, 2016 Koncert: Andrea Bocelli prvič v Sloveniji / Ljubljana – Stožice Jean–Michel Jarre - vrača se francoski pionir elektronske glasbe 15. november, 2016 Jean Michel Jarre – vrača se francoski pionir elektronske glasbe Justin Bieber v Zagrebu 9. november, 2016 Koncert: Justin Bieber 2016. prihaja v Zagreb! Tindersticks 9. november, 2016 Koncert: odlični Tindersticks novembra v Kinu Šiška ·