dj-jazzy-jeff-12_960x540
18. nov
Kulturni izbor · glasba

Ponudba hip hopa in r&b-ja, ki je v klubu Cirkus tako široka, da se pred njo lahko skrijejo še ”baggy pantsi”, bo v sklopu mesečnih zabav Kick IT 29. oktobra gostila s tremi Grammyjimi nagrajenega miksmojstra, DJ Jazzyja Jeffa, ki ga širša publika verjetno bolje pozna s TV enkranov iz kultne nanizanke Princ z Bel Aira, kot pa prekaljenega DJ mačka z odrov.

Klub Cirkus
Cirkus
5€
Dogodek na Facebooku

49-letni DJ Jazzy Jeff, ki prihaja iz Filadelfije, ima za sabo bogato glasbeno kariero in precej glasbenih ”skalpov”. Skupaj z Will Smithom (aka DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince) sta za skladbo ”Parents just don’t understand” leta 1989 prejel prvi raperski grammy in pod skupnim imenom pri založbi Def Jam izdala kar pet albumov (Rock the House, 1987; He’s the DJ, I’m the Rapper, 1988; And in This Corner…, 1989; Homebase, 1991; Code Red, 1993), ki so se prodali v desetmilijonskih nakladah. Do danes je svojo diskografijo dodobra dopolnil in na poti k svojemu imenu dodal še dva Grammyji in številna sodelovanja. Med drugim je bil ”hišni” DJ tudi za Run DMC in Public Enemy.

PREBERITE ŠE: Koncert: Moveknowledgement in nova sezona Kina Šiška

Z DJ Cash Moneyem je položil temelje t.i. transform skrečanja in potem, ko je Will Smith glasbene studie začel vse bolj mešati s filmskimi, odprl svojega- A Touch of Jazz. S Smithom seveda občasno še vedno sodelujeta, a v Cirkus Jazz vseeno prihaja solo.


·