the-chemical-brothers-2015_raverrafting
29. apr
Kulturni izbor · glasba

Britanski dvojec The Chemical Brothers že najmanj dve desetletji slovi kot najbolj inovativen predstavnik in izvajalec elektronske glasbe. Ed Simons in Tom Rowlands, nekdanja sošolca in danes nepogrešljiva elementa pop kulture, bosta 29. aprila nastopila v italijanskem Jesolu, kamor prihajata s svojim osmim studijskim albumom Born in the Echoes.

Pala Arrex, Jesolo, Italija
Pala Arrex di Jesolo
od 40,25 €

Britanski elektronski duo The Chemical Brothers, ki ga sestavljata Tom Rowlands in Ed Simons, se je oblikoval leta 1989 v Manchestru. Skupaj z The Prodigy, Fat Boy Slim in The Crystal Method sodi med pionirje glasbenega žanra big beat.
Sredi 90. sta predstavila svoja prva dva albuma, Exit Planet Dust (1995) in Dig You Own Hole (1997), in se z njima uvrstila v prvo ligo t. i. big beat manije. Z albumov prihajajo hiti, kot so Leave Home, Song to the Sire, Life Is Sweet, Setting Sun in Where Do I Begin. Temu je leta 1999 sledila izdaja tretjega albuma Surrender, kjer se je britanski dvojec odločil za elektronsko plesno glasbo z ravno dovolj popa. S tega albuma prihaja tudi njun najbolj znan komad Hey Boy Hey Girl, ki mu družbo na albumu delata še Let Forever Be in Out of Control.

PREBERITE ŠE: Koncert: Shawn Mendes maja 2017 prihaja na Dunaj

S to vizijo sta tako nadaljevala do šestega studijskega albuma We Are The Night (2007), kjer sta na žalost zapustila poti stare slave in le s tremi skladbami presegla povprečje (We Are The Night, Do It Again, The Salmon Dance). Po petih letih sta leta 2015 izdala osmi studijski album Born in the Echoes, s katerim sta dokazala, da še vedno znata ustvarjati glasbene presežke, primerljive z zlatim obdobjem. Novembra lani sta izdala singel C-h-e-m-i-c-a-l. V svoji vitrini imata med drugim tudi štiri grammyje, eno nagrado brit, eno evropsko glasbeno nagrado MTV ter tri japonske nagrade MTV. V italijanski Jesolo prihajata 29. aprila, karte lahko kupite tudi na koncerti.net.

cigarettes-after-sex 27. april, 2017 Koncert: subtilni Cigarettes After Sex na Dunaju kurzschluss 2017 14. april, 2017 Kurzschluss 2017: v Ljubljano prihajajo Luciano, Marija Šerifović ter Miligram parovstelar3 1 7. april, 2017 Koncert: v Zagreb prihaja zvezda elektroswinga Parov Stelar 2Cellos v ljubljanski Areni Stožice obljubljata spektakel brez primere. 7. april, 2017 Koncert: 2Cellos – Ljubljana bo 2017 priča epskemu spektaklu · · · · · ·