gramatik
6. nov
Kulturni izbor · glasba

Denis Jašarević, bolje poznan pod umetniškim imenom Gramatik, je slovenski producent elektronske glasbe z uspešno kariero v ZDA, zaradi katerega Slovenci hodimo na njegove koncerte v tujino. Tokrat imamo idealno priložnost, da ga ujamemo na njegovi turneji promocije EP-ja Epigram po Evropi. 6. novembra se bo ustavil tudi na Dunaju v Avstriji.

Dunaj, Avstrija
Flex
22,60 €
Dogodek na Facebooku

Gramatik, ki si je glasbeno kariero zgradil v tujini, je znan zagovornik digitalne svobode in proste izmenjave glasbe. Ker je verjel v svojo vizijo in ji sledil, je danes najuspešnejši slovenski elektronski glasbenik v ZDA. K temu so pripomogli tudi njegov edinstven zvok glasbe, zanimivi nastopi, redno izdajanje nove glasbe in iskanje netradicionalnih poti v elektronski glasbi.

Leta 2008 je izdal prvi album Street Bangerz Vol. 1, ki mu jih je sledilo še osem. Najnovejši, Coffee Shop Selection (2015), je kompilacija njegovih starejših ritmov in instrumentalnih različic nekaterih njegovih uspešnic. Izdal je tudi 4 EP-je in 2 singla. Leta 2012 je na Beatport Music Awards pobral kar tri nagrade za najboljšo skladbo.

Aprila letos je izdal prvi singel Native Son na novem EP-ju, pri katerem je hip hop ritme združil z elektronsko glasbo tako, kot zna le on, in ustvaril visoka pričakovanja. Ta je izpolnil tudi tokrat, saj so elektronski ritmi, ki jih meša z različnimi glasbenimi vplivi, nabitimi z energijo in funkom, povsem novo doživetje elektronske glasbene scene.

Jardier 31. oktober, 2015 Koncert: skupina Jardier s prvencem v Kinu Šiška Foto: Wikipedia 30. oktober, 2015 Koncert: Deep Purple bodo kitare vihteli v Padovi OLYMPUS DIGITAL CAMERA 27. oktober, 2015 Koncert: Simply Red za jubilejno turnejo “Big Love Tour” ponovno združeni, tudi na Dunaju letzzep_foto_letzzep 24. oktober, 2015 Koncert: Letz Zep, “tribute to” Led Zeppelin skupina, oktobra v klubu Cirkus ·