Hozier
21. avg
Kulturni izbor · glasba

Irski glasbenik Andrew Hozier-Byrne, ki je glasbeni javnosti poznan kot senzacija indie rock, soul in blues glasbe, za katero besedila piše sam, se bo s koncertno turnejo ustavil tudi blizu nas. 25. februarja 2016 bo nastopil v dunajskem Gasometru. Vstopnice so že v prodaji.

Gasometer, Dunaj, Avstrija
FM4
34, 40 €

Kot sin blues bobnarja je Hozier sledil očetovim stopinjam in se v Dublinu izobraževal na področju glasbe. Študij je po enem letu končal, ker se mu je ponudila priložnost snemanja demoposnetkov pri Universal Music.

PREBERITE ŠE: Koncert: Zucchero – sladki bluesman – se vrača v Ljubljano

Tako je leta 2013 je izdal prvo malo ploščo oziroma EP z naslovom “Take me to Church” (2013). Naslovna pesem te plošče je na spletu postala viralno popularna zaradi družbeno aktualnega videospota, ki problematizira položaj istospolno usmerjenih, Hozier pa oznako glasbenega izvajalca, ki veliko obeta. Naslednje leto mu je sledil EP “From Eden” (2014).

Njegov debitantski album smo dočakali oktobra 2014. Album Hozier” (2014) se začne z že znanima hitoma “Take Me To Church” in “Angel of Small Death and the Codeine Scene”, melanholično vesel glavni vokal z blues kitarskimi ritmi, značilen za irskega glasbenika, pa na albumu postreže z novimi uspešnicami. Dve izmed teh sta “Work Song” in “Someone New”Hozier pa ni zaspal na lovorikah. Julija 2015 je izdal že tretjo malo ploščo z naslovom “Live in America”.

Hozier s koncertom februarja 2016 prihaja k našim severnim sosedom. Natančneje na Dunaj v Avstriji, v tamkajšnje koncertno prizorišče Gasometer.

·