13. jan
Kulturni izbor · glasba

Kalifornijski punkrockerji Green Day so na sceni že skoraj 30 let, v svoji karieri pa so prodali več kot 70 milijonov zgoščenk. Nad triom občinstvo še ni obupalo in kljub vmesni težavnosti pevca in kitarista Billieja Joeja Armstronga so letos oktobra ponovno presenetili z novim albumom Revolution Radio, s katerim januarja prihajajo v Bologno v Italiji.

Futurshow Station – Unipol Arena, Casalecchio di Reno, Bologna, Italija
Futurshow Station – Unipol Arena, Casalecchio di Reno
od 77,49 €

Tričlanska ameriška glasbena pop punk skupina Green Day je svojo kariero začela v drugi polovici osemdesetih, preboj pa so dosegli z albumom Dookie (1994), na katerem najdemo hite When I Come Around, Basket Case, She in druge. Kmalu zatem so posneli album Insomniac (1995), dve leti pozneje pa album Nimrod, ki je po mnenju mnogih njihov najboljši album. Album Warning je bil izdan jeseni leta 2000, uspešnica Minority pa je zasedla prvo mesto na ameriški rock lestvici. Album je bil precej slabše prodajan kot njegovi predhodniki, to pa je tudi nakazovalo na vidni padec njihove slave. Ko so jim materiale za njihov sedmi studijski album ukradli, so kalifornijski punkrockerji začeli na novo ustvarjati album in tako ustvarili enega od najboljših albumov leta 2004 – American Idiot. Z njim so Green Day obnovili svojo staro slavo, najbolj pa so udarili s hiti Boulevard of Broken Dreams, American Idiot in Holiday. Uspeh albuma je potrdila tudi zelo uspešna svetovna turneja in mnoge nagrade. Med drugim so dobili tudi dva grammyja (za pesem Boulevard of Broken Dreams in za album American Idiot).

PREBERITE ŠE: Koncert: kultni danski glasbeni producent Trentemøller v Kinu Šiška

Letos oktobra so izdali svoj 12. studijski album Revolution Radio, napovedal pa ga je singel Bang Bang. Armstrong ga je opisal kot pesem, ki poudarja množična streljanja, ki se zadnje čase ne dogajajo le v Ameriki, ampak po vsem svetu. Celoten album je po njegovem mnenju odsev današnje nasilne ameriške družbe.


Marissa-Nadle 18. december, 2016 Koncert: fatalka Marissa Nadler v Kinu Šiška Ritem mladosti 2016 se seli v Areno Stožice 9. december, 2016 Ritem mladosti 2016 se seli v Areno Stožice PicMonkey Collage 9. december, 2016 Ritem mladosti 2016: Siddharta x Big Foot Mama + Umek The xx  zagreb Autor LAA cover 28. november, 2016 Koncert: The xx s koncertom ekskluzivno v Zagrebu · · · · ·